Prijava

Vaša prijava

Dok se gradski oci dogovaraju, pokrenuta peticija za azil bez ubijanja pasa


Predsjednik Gradskog vijeća Damir Mandić navodno je, nakon zahtjeva potpredsjednice Marine Novaković Matanić, zatražio potpuni izvještaj o provedenom natječaju za povjeravanje poslova komunalne djelatnosti skloništa za životinje na području Grada Karlovca o kojem će najprije raspravljati Predsjedništvo Vijeća.

Ponuda dobra jer je najjeftinija!?

Ono će, pak, dogovoriti hoće li se prijedlog odluke o dodjeli tih poslova naći pred vijećnicima na sljedećoj sjednici, kako je ranije najavljeno, ili će odluka biti odgođena, a prije njena donošenja,kako je zatražio SDP, provedena sveobuhvatna rasprava svih zainteresiranih za ovu temu.

Na natječaj za dodjelu ovih poslova pristigle su tri ponude, a odabrana je najjeftinija, ponuđača s kojim neki drugi gradovi nemaju, blago rečeno, najbolja iskustva u obavljanju tih poslova. Kako mu je sjedište izvan Karlovca, ljubitelji životinja upozoravaju da bi to bi moglo otežati program udomljavanja pasa, koje volonteri godinama provode u suradnji s dosadašnjim koncesionarom.

Nakon što je u javnost procurila informacija da se koncesija namjerava dodijeliti takozvanom skloništu u Pokupskom Cerju na noge su se digli i aktivisti, a udruga Turbina promjena je pokrenula i online peticiju.

Više o peticiji pročitajte na Kaportalu