Prijava

Vaša prijava

Zbogom svemu lošem! Rekordan broj posjetitelja u Fužinama ispratio Staru godinu


Najdulju tradiciju podnevnog ispraćaja stare godine imaju Fužine u Gorskom kotaru. Danas se ondje okupilo rekordnih 12 tisuća ljudi!

{"RELATED":2032759}

Poruke su se ispisivale prije podneva. Balon košta 10 kuna, a novac ide tamošnjem azilu za pse. Na svakom je balonu bilo srce i sa svakim je puštena i nada da će se želja u 2017. ispuniti.

"Napisala san da ja želim psa zato što ga ja jako volim", kazala je Mia Jerčić s Dugog Rata.

"Moja želja je da moj dečko u 2017. prestane gristi nokte! A tvoja želja? A moja želja je da mi ne brunda više!" šalili su se Renata i Mauro iz Pule.

Kamo sreće da to budu jedini problemi! Tete koje rade u vrtiću doputovale su iz Velike Gorice i imaju nešto ozbiljnija očekivanja.

"Da tete, odgajatelji u dječjem vrtiću imaju veću plaću, manje djece! Da se poštuje pedagoški standard, to bi bilo u redu! Općenito zakoni ove naše mlade, lijepe države! Jer mi to možemo, na nama svijet ostaje!" bile su složne Josipa, Lana i Jelena. 

Strance ne brinu hrvatski problemi! Oni uživaju u 17. podnevnom ispraćaju stare godine koji je okupio rekordnih 12 tisuća ljudi.

"Prvi put smo ovdje, presretni smo što prvi put u životu Novu godinu dočekujemo usred dana", komentirao je turist iz Vijetnama.

"Jako mi se sviđa, prvi put sam tu, ali ne i posljednji!" obećao je Guus iz Nizozemske.

Ništa čudno ako se zna da je skuhano pet tisuća litara vina i četiri tisuće domaćih kobasica.

Najkraću i najvažniju rečenicu čuli smo od četverogodišnje Lorene: "Sretna Nova godina!"

Neka nam zaista bude sretna!


Pet teških pitanja za papu Franu

Izložba „Hrvatski Andersen“ u školskoj knjižnici