Prijava

Vaša prijava

Zagrepčanka optužila azilante za silovanje: tvrdi da su je napili, nadrogirali i seksualno iskoristili


Trojica tražitelja azila iz BiH, Sirije i Makedonije, jučer su poslijepodne odlukom suca velikogoričkog Županijskog suda završili u istražnom zatvoru Remetinec jer su osumnjičeni zbog seksualnog iskorištavanja 22-godišnjakinje iz Zagreba, piše Jutarnji list.

Kakao se navodi u prijavi, krajem prošlog tjedna, A.H (40) iz BiH, B.A. (30) iz sirije, te I.S. (44) iz Makedonije, krajem prošlog tjedna su u svojoj sobi u objektu u kojem su smješteni, hotelu Porinu u  Zagrebu,  napili i nadrogirali, a zatim silovali 22-godišnjakinju.

Mlada djevojka tvrdi da je bila svjesna situacije, ali se nije mogla pomaknuti zbog droge koje su joj dali. Nakon silovanja, djevojka se uputila na policiju nakon čega je započela istraga, a trojac je uhićen. Započeta je istraga nakon koje je podnesen kaznena prijava protiv trojice azilanata zbog težeg oblika spolnog odnosa bez pristanka. 

Azilanti tvrde kako ih je djevojka prijavila jer joj nisu platili novac. Državljanin Makedonije tvrdio je da nije imao spoloni odnos s djevojkom, a druga dvojica tvrde da ih je djevojka nakon dobrovoljnog seksa tražila novac.

 


OBAVIJEST