Prijava

Vaša prijava

U Brazilu uhićena dva Slovenca zbog organiziranja međunarodne prostitucije


U gradu Fortaleza na sjeveroistoku Brazila policija je pritvorila 13 osoba koje tereti za ilegalnu trgovinu ženama koje su prebacivali u Europu i prisiljavali u prostituciju, a slovensko ministarstvo vanjskih poslova potvrdilo je da su među uhićenima i dva Slovenca.

Slovenski veleposlanik u Brazilu Alain Brian Bergant kazao je za Slovensku televiziju da će se slovenskim državljanima ponuditi konzularna pomoć ako ostanu u pritvoru, dok njihov odvjetnik tvrdi da nema razloga da budu optuženi jer su mlade Brazilke u Italiju i Sloveniju odlazile svjesne da će se baviti prostitucijom.

Bude li im se sudilo i ako im se dokaže krivnja mogli bi, prema brazilskim zakonima koji se odnose na trgovinu ljudima, biti osuđeni na kazne do 25 godina zatvora, prenijeli su slovenski mediji.

Operaciju razbijanja organiziranog međunarodnog lanca  prostitucije, nazvanu Marguerita, prema imenu jednog noćnog kluba u Novoj Gorici na granici Italije i Slovenije, brazilska je policija  započela na inicijativu europskih kolega, a slovenska ih je policija obavijestila o velikom broju brazilskih državljanki koje se u pograničnom pojasu s Italijom bave "najstarijim zanatom", prenijeli su mediji u Sloveniji.

Pritvoreni se sumnjiče da su mlade žene iz brazilske savezne države Ceara zrakoplovima talijanskih kompanija prebacivali u Milano, a odatle upućivali u lokale po Europi te im osiguravali radne dozvole barskih plesačica iako su ih zapravo prisiljavali u prostituiranje.

Dio ih je nastanjivan u talijanskoj Goriziji gdje su stanovale, ali su "radile" odmah iza granice,  u noćnim lokalima  u slovenskoj Novoj Gorici, poznatoj po kockarnicama i industriji zabave koju posjećuje mnogo talijanskih gostiju.