Prijava

Vaša prijava

Tko je Sandra Zeljko? 'Uvijek je pokazivala veliko obožavanje prema šefovima, ali kad bi otišli, kritizirala ih je novima'


U Banskim dvorima kažu kako suspenzija ili eventualni otkaz Sandri Zeljko, administrativnoj tajnici u premijerovom uredu, koja je iz njega u utorak ujutro prebačena na drugo radno mjesto, te krunskoj svjedokinji protiv Tomislava Sauche, ovise o tome postoje li protiv nje dokazi državnih institucija koje su zadužene za istragu, piše Jutarnji list.

Iz Vlade pak poručuju kako ih DORH zasad nije tražio dokumentaciju o putnim nalozima prije i nakon Milanovićeve Vlade.

A tko je administrativna tajnica Sandra Zeljko?

"Godinama nemam nikakve veze s njom. Ona je kći mog brata iz prvog braka, ali nije više u kontaktu s našom stranom obitelji. Pošaljem joj ponekad čestitku za Novu godinu, ali zaista ne znam ništa više o njoj", rekao je Ante Zeljko, bivši šef Županijskog suda u Vukovaru, koji je danas na sudu u Velikoj Gorici.

Sudac Zeljko kaže da ne zna kad se Sandra Zeljko iz Vukovara preselila u Zagreb, te kaže da joj pritom nije on pomogao. Kad se doselila u Zagreb, Zeljko je isprva radila u Ministarstvu branitelja, a u Vladu je prešla kad je premijerka postala Jadranka Kosor. Zeljko, neslužbeno doznajemo, na vukovarskoj adresi navodno ima prijavljeno prebivalište, a na zagrebačkoj adresi boravište. Na zagrebačkoj Trešnjevci vidljivo je na zvonu njezino prezime. Na poruke koje su joj poslali novinari Jutarnjeg otkako je krenula afera, Sandra Zeljko nije nikad odgovorila, niti se odazvala. Njezini susjedi su nam potvrdili da živi na zagrebačkoj adresi, ali nisu se željeli upuštati u komentiranje.

"Uvijek je pokazivala veliko obožavanje prema šefovima", prepričava jedan od poznanika, ali kad su otišli kritizirala ih je novima. Tako ju je opisao i Tomislav Saucha u intervjuu za Nacional, rekavši da je Sandru Zeljko zatekao kad je došao u Vladu.

Slično su je opisali suradnici bivšeg premijera Tihomira Oreškovića koji su nam rekli da su je isto tako zatekli u Banskim dvorima te da im se žalila na Sauchino ponašanje.

"Bila je uznemirena, žalila se da ju je Saucha stalno slao u ljekarnu po tablete i da ju je maltretirao", rekao je izvor Jutarnjeg.

Sa svima koji bi otišli Zeljko bi, pričaju nam izvori, prekinula komunikaciju. Prestala im se javljati i odgovarati na pozive.