Prijava

Vaša prijava

ZET ide još povoljnije: učenici, studenti i umirovljenici iz Zagreba do Velike Gorice i Zaprešića jeftinijim pretplatnim kuponima


Pretplatni kuponi za učenike i studente s prebivalištem na području Grada Zagreba, a koji pohađaju obrazovne institucije na području gradova Velike Gorice i Zaprešića, od 1. će travnja biti još dostupniji, odnosno povoljniji, piše PolitikaPlus.

Povoljniji prijevoz bit će omogućen umirovljenicima sa zagrebačkog područja, a koji pak imaju potrebu za putovanje do velikogoričkog ili zaprešićkog prometnog područja. Prema prethodnoj najavi, spomenute korisničke skupine bit će u potpunosti usklađene s cijenama. 

Umjesto dosadašnje cijene od 310 kuna za putovanje do Velike Gorice, od 1. travnja studenti će za putovanje do fakulteta u Velikoj Gorici odgovarajući kupon moći preuzeti za 213, a učenici za 217 kuna dok će mjesečni umirovljenički kupon iznositi 218 kuna.

Nadalje, povoljnija cijena mjesečnih kupona bit će i za učenike i studente koji pohađaju obrazovne institucije sa sjedištem u Zaprešiću. Učenici će mjesečni kupon moći preuzeti po cijeni od 140 kuna, a studenti po cijeni od 190 kuna,  a istovremeno će umirovljenički kupon za Grad Zagreb i Zaprešić iznositi 169 kuna

A ukoliko navedena skupina korisnika ostvari dodatno pravo na subvenciju, točnije, 
sufinancirani međumjesni prijevoz temeljem odluke Vlade Republike Hrvatske, cijene putovanja učenika do svojih škola na području Velike Gorice i Zaprešića mogu biti još jeftiniji.