Prijava

Vaša prijava

Policija otkrila: Ubojica i žrtva sukobili su se zbog karte za autobus


Na izvanrednoj konferenciji za medije Policijske uprave zagrebačke otkriveni su detalji dovršenog kriminalističkog istraživanja ubojstva koje se dogodilo na Uskrs u zagrebačkom kvartu Sloboštini. Za ubojstvo 29-godišnjeg Ante Škembera iz Velike Gorice osumnjičen je 60-godišnji putnik iz ZET-ovog autobusa.

Antu Škembera iz Velike Gorice u nedjelju je oko 18 sati teško ozlijeđenog pronašla je prolaznica na livadi u naselju Sloboština. Preminuo je oko 21 sat iste noći u zagrebačkom KBC-u.

"Osumnjičenik je star oko 60 godina i večeras oko 21 sat bit će priveden", rekao je Željko Prša, načelnik Policijske uprave zagrebačke. Ubojica i Škember sukobili su se jer Škember nije želio platiti kartu.

"Rekonstruirali smo njegovo kretanje toga dana i utvrdili da je ubijeni na prostoru Dugava proveo određeno vrijeme, no nismo znali kako je došao do lokacije na kojoj je pronađen", izjavio je Antun Čavčić iz Sektora kriminalističke policije, dodavši da nakon obdukcije je saznato da je riječ o ubojstvu po ubodnoj rani.

"Utvrdili smo da je autobus koji se kretao prema Velikoj Gorici došao oko 17.44 sati na stanicu. Ante je ušao u autobus i nije želio platiti kartu. Tada je došlo do prepirke između njega i vozača, a u cijelu priču uključio se i jedan putnik koji je od njega zahtijevao da izađe. Tada dolazi do naguravanja među njima te zatim izlaze iz busa, nakon čega osumnjičenik vadi nož kojim žrtvi zadaje ubodnu ranu. Osumnjičenik se vraća u autobus i ide dalje", kazao je Prša.

No, policija je istaknula da ni vozač autobusa a ni putnici nisu vidjeli što se događalo.U policiji su otkrili da je osumnjičenik sam predao oružje kojim je počinio ubojstvo.