Prijava

Vaša prijava

Škemberov ubojica mogao bi dobiti minimalnu kaznu, a vozač busa neće odgovarati


Muškarac kojeg je policija osumnjičila za ubojstvo 28-godišnjeg Ante Škembera je 60-godišnji Džemal Paloš Kobra te je danas je priveden na ispitivanje u tužiteljstvo u Velikoj Gorici.

Riječ je jednom od instruktora i osnivača rezervnog sastava MUP-a koji je, prema vlastitim riječima, jedno vrijeme bio zapovjednik postrojbe rezervnog sastava MUP-a u Pakračkoj Poljani. Džemal Paloš, osim po ratnim zaslugama i odlikovanjima, javnosti je poznat i kao svjedok u postupku protiv Tomislava Merčepa.

Škembera je prolaznica pronašla na Uskrs u poslijepodnevnim satima s ubodnom ranom u prsima na travnjaku u Sloboštini, a nekoliko sati nakon pronalaska preminuo je u bolnici od zadobivene rane. Motiv ubojstva je strašan - mladić je ubijen zbog autobusne karte

Odvjetnik Zvonimir Hodak komentirao je slučaj za Zagreb.info, koji se svojedobno
bavio sličnim slučajevima. Smatra kako osumnjičeni ubojstvo nije počinio s umišljajem i prethodno smišljenom namjerom. Čini mu se kako je cijela situacija dosta nesuvisla te da se ovdje radilo o impulzivnoj reakciji.

Nadodaje kako je uvjeren da će njegov status prvenstveno ovisiti o procjeni psihijatra. S obzirom na to da ubojica nije dosad bio kažnjavan, misli kako je to još jedna olakotna okolnost te da će i to utjecati na kaznu.

"On dosad nije imao problema sa zakonom, nije poznat kao osoba koja lako poteže za nožem i pištoljem, nije osuđivan, nije povratnik u tom kaznenom djelu, stoga, prema mojoj osobnoj prognozi, neće dobiti kaznu koja je bliže maksimalnoj kazni već kazna od nekoliko godina, do pet godina. Sve ovisi o vještačenju.

To je grozno da jedan mladi čovjek ostane bez života, a da je razlog autobusna karta. To je najgora poruka iz te priče – to govori o socijalnoj i društvenoj situaciji u kojoj živimo, ljudski život sve manje znači i sve manje se poštuje", smatra Hodak.

Vozač ZET-ovog busa neće kazneno teretiti, govori Hodak za Zagreb.info. Prema njegovom mišljenju, vozač nije znao ili mogao znati što se događa, a i da je znao, ne zna se kako bi se to moglo dokazati.