Prijava

Vaša prijava

Ujedinjeni Facebook korisnici žele pomoći siromašnoj baki: 'Nitko ne zaslužuje ovakvu starost!'


Val dobrote i humanitarne pomoći izazvao je Facebook status jedne Velikogoričanke. Naime, Marija Šapina Gale na svojem je profilu objavila fotografije starije žene kako skrušeno prosi u jednoj tamošnjoj trgovini i zamolila svoje sugrađane i sve ljude dobro srca da baki pomognu.

"Svaki put do sad sam joj pružila koju kunu, no danas sam se zaustavila , čučnula pokraj nje i pitala ju: "bako, pa što se dogodilo..zašto ste tu...?"

Ukratko, odgovor je glasio kako je stara,bolesna (što se vidi iz priloženog, radi se o bakici izuzetno sitne građe što dotatno rastuži kad ju se vidi kako sjedi na podu i očekuje tko će joj se smilovati) ,nema nikoga, kći joj je umrla prošle godine, prima socijalnu pomoć cca 600kn, živi u Velikoj Mlaki i, uglavnom, NEMA NIKOGA...

Moje mišljenje je da nitko ne zaslužuje ovakvu starost i ovakve muke..zato sam odlučila pokušati bar nekako pomoći.. u nadi da će se javiti dobri ljudi koji bi joj pomogli ako ne novčano, onda bar sa hranom i potrepštinama", napisala je Marija i zaključila:

"Sirotinje ima svuda oko nas, ali ako pomognemo i ovoj bakici puno smo učinili!"

Ubrzo se oglasio i velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić:

"Marija hvala što ste podijelili ovu objavu i priču. Svakako ću učiniti sve što je moguće da pomognemo. Molim svakoga tko poznaje baku i ima podatke o njoj da mi javi".