Prijava

Vaša prijava

'Sirota baka' za kojom su svi tragali je profesionalna prosjakinja otprije poznata policiji


Munjevitom brzinom njezina slika proširila se društvenim mrežama. Dobri anđeo odmah je zatražio pomoć, a onda se uboga baka koja prosi u trgovačkom centru izgubila i nitko ne zna gdje je.

Kada je prošlog tjedna Marija Šapina Gale na Facebooku objavila post o starici koja prosi u jednom trgovačkom centru u Velikoj Gorici, zapalila je internet.

U nekoliko sati oko dvije tisuće ljudi lajkalo je stranicu, komentiralo i ponudilo pomoć baki. No, to je donijelo i zrno sumnje zbog čega je Potraga krenula u potragu, a s nama i Marija, policija, gradska uprava i centar za socijalnu skrb.

Od bake još nema ni traga ni glasa i postavlja se pitanje je li sirotica, prevarantica ili možda nečija žrtva, istraživalo se u Potrazi, ali bez većih saznanja

No, sinoć je otkrivena informacija kako nije riječ o starici u nevolji, niti se zove Marija Cindrić kako se inače predstavlja već je riječ o 48-godišnjoj profesionalnoj prosjakinji Kati P. iz sela nadomak Siska, doznaje Jutarnji.

Nadalje, Kata je otprije poznata policiji. Riječ je o višestrukoj prijestupnici koja je 50 i više puta prekršajno više evidentirana zbog prošnje, ali ju nije zaobišlo ni nekoliko kaznenih prijava za razne prijave te nasilničko ponašanje u obitelji. Sisački i zagrebački policajci udružili su snage nakon medijskih apela.

Nadalje, više izvora je potvrdilo kako spornu prosjakinju itekako dobro znaju te su, stoga, istražitelji otklonili svaku sumnju da ju je žrtva kaznenog djela.


Besplatna eko radionica "Kantica"