Prijava

Vaša prijava

Dubrovački 'kralj eskorta': političarima i strancima podvodio prostitutke, neke i maloljetne


Nakon što je gotovo pet godina bio nedostupan hrvatskom pravosuđu, napokon će početi suđenje Dubrovčaninu Mariju Vuletiću, organizatoru lanca elitne prostitucije optuženom za podvođenje jedanaest djevojaka u dobi od 17 do 33 godine, piše Slobodna Dalmacija.

Vuletić je, kao organizator lanca elitne prostitucije, bio uhićen u kolovozu 2012. godine, i to nakon istrage u kojoj su sudjelovali policajci četiriju policijskih uprava. Kaznena prijava koju je tad zaradio teretila ga je za podvođenje djevojaka iz Zagreba, Siska, Zadra i Osijeka, kojima je klijente, i to uglavnom strance, pronalazio preko interneta. Svoje usluge djevojke su naplaćivale od 300 pa do čak 2000 eura, ovisno o vrsti i trajanju, a dvije trećine zarade uzimao je Vuletić.

Po prijavi teretilo ga se da je u razdoblju od ožujka do 22. srpnja 2012. godine u četiri navrata dogovorio s klijentima susrete s prostitutkama u dva hotela i dvije obiteljske kuće u Zagrebu. osim toga, one su seksualne usluge pružale i na Hvaru, u Vodicama, Rogoznici, Makarskoj, Rijeci i Senju, i to na jahtama, u marinama, hotelima, apartmanima i hotelskim sobama.

Klijentima je naplaćeno najmanje 95.000 kuna, a on je sebi uzeo 61 tisuću. Nije mu to bilo prvi put da je uhićen zbog podvođenja jer je godinu prije bio u Zagrebu osuđen na sedam mjeseci zatvora zbog istovrsnog djela. Mediji su tad spekulirali tko su bili klijenti, spominjalo se da je među njima, osim bogatih stranaca, navodno i jedan nogometaš te neki političari, no njihova imena nikad nisu izašla u javnost.

Općinski sud u Šibeniku potvrdio je optužnicu protiv njega 20. studenoga 2012. godine, ali slučaj je mirovao skoro dvije i pol godine, da bi 19. ožujka 2015. godine Vuletiću bio određen istražni zatvor, a za njim raspisana tjeralica.

Tada je utvrđeno da Vuletić nema niti jedno aktivno prebivalište ni boravište u Hrvatskoj.

Raspolagalo se s dvije adrese, no policija je provjerom utvrdila da se iz Velike Gorice odselio na nepoznatu adresu, a nije nađen ni na posljednjoj poznatoj adresi u Zagrebu. Tada je šibenska sutkinja koja je zadužila predmet dobila informaciju od svoje kolegice iz Siska, koja je također vodila postupak protiv Vuletića, da se on nalazi u Njemačkoj, na izdržavanju kazne zatvora, i da bi na slobodu trebao izići krajem listopada 2015. godine.

Početkom ove godine uz suglasnost ODO-a, odlučilo se da mu se sudi u odsutnosti.

No, početkom svibnja aerodromska policija s Plesa izvještava sud da je Vuletić 25. travnja zrakoplovom iz Münchena deportiran u Zagreb, i to zbog kaznenog djela teške krađe te radi odsluženja kazne zatvora. Nakon prizemljenja Vuletić je odveden u Remetinec, piše Slobodna Dalmacija.


KNJIGA TJEDNA Meditacije