Prijava

Vaša prijava

Kad te uhvate nepripremljenog: glavni tajnik SDP-a ne zna gdje su dobili izbore


Glavni tajnik SDP-a Zvane Brumnić dan nakon lokalnih izbora  gostujući na N1televiziji poručio je da SDP dobio lokalne izbore, no u kojim sredinama nije znao pojasniti. 

"SDP je obranio dvije županije, imate gore sjever koji tradicionalno naginje lijevom centru, imate Istru. Ja mislim da smo lokalne izbore dobili. Sve što smo imali smo zadržali, HDZ se još mora pokazati', poručio je Brumnić.

Upitan hoće li se nakon lokalnih izbora raspravljati o vodstvu stranke poručio je: "Lokalni izbori odgovornost su lokalnih organizacija. Kad pogledate koje su organizacije radile četiri godine, tamo smo polučili odlične rezultate. Krapinsko-zagorska županija, Međimurska županija, Zagrebačka županija... Grad Zagreb mislim da nije bio loš rezultat". 

O mogućnosti velike koalicije u Zagrebu, Brumnić je izjavio: "Mislim da o tome nema razgovora. Ja ne znam što bi to u Zagrebu bila velika koalicija. Hoće li gradski zastupnici raditi za projekte koje smatraju dobrima - da, to smo i dosad radili. Ali nekome bianco dati podršku, ne. Ne znam što bi to bila velika koalicija u Zagrebu".

Nakon što je jučer šef HDZ-a Andrej Plenković pohvalio da je HDZ prije četiri godine u prvom krugu osvojio 25 gradova, a sada 37, te da uz to ima 11 županija. Brumnić je prokomentuirao: "Ja ne vidim da je HDZ dobio 11 županija'".

Upitan koliko je SDP dobio gradova, glavni tajnik SDP-a je kazao: "Ne znam, ne znam potpuni broj".  Niti gdje ste u prvom krugu dobili, upitao ga je voditelj: "Tamo gdje smo bili. Konkretan broj ne znam". 


Izložba stripova u Knjižnici Galženica

Festival znanosti posvećen inteligenciji