Prijava

Vaša prijava

Virtualna veza s gay portala pretvorila se u noćnu moru: 'Prijetio se da će me prijaviti za silovanje ako mu ne uplatim novac'


Velikogoričko tužiteljstvo osumnjičilo je komercijalista J. M. (19), inače povremenog stanara Prihvatilišta za beskućnike Crvenog križa u Kosnici, da je iznudio od poznanika B. M. s kojim se upleo u virtualnu vezu, više od 9000 kuna tijekom tri mjeseca, piše Jutarnji list.

Naime, optužnica tereti J. M. da je od 4. prosinca prošle godine pa do 13. veljače ove godine s ciljem da se okoristi, poslao B. M. mobitelom SMS poruku u kojoj ga traži da mu na njegov broj tekućeg računa isplati 1150 kuna ako ne želi da će mu uništiti ugled i tužiti ga za silovanje. Ta prva poruka odaslana je nakon što su noć, pojašnjava tužiteljstvo, proveli zajedno pod istim krovom.

A kako iznuđivaču danima tražena uplata nikako nije sjedala na račun, J. M. je nastavio prijetiti i dalje B. M. porukama da će ga, ako mu ne uplati novac, doista policiji prijaviti za silovanje.

Stisnut od straha uza zid, B. M. je na račun mladog iznuđivača uplatio 1150 kuna, te je nastavio s uplatama u iznosima od 700 pa do 2000 kuna uplativši mu ukupno 9250 kuna. Tužiteljstvo J. M. tereti za kazneno djelo iznude i za njega traži 10 mjeseci zatvora uz trogodišnji rok kušnje.

"Dogovorio sam se s B. M. da mi isplati 10.000 kuna zato što je rekao da će me prijaviti za silovanje iz 2013. godine. Tada smo se upoznali, a ne lani".

"Nakon toga, jedne prilike u studenome 2016., kada se B. M. nadrogirao, u pijanom stanju je nada mnom izvršio seksualnu radnju te mi je poslao par pisama i SMS poruka da mu uplatim novac na njegov račun. I da, koristio sam se tim Zabinim računom, sve dok mi svi osobni dokumenti nisu ukradeni krajem ožujka ove godine", pravdao se 19-godišnji J. M. u prostorijama tužiteljstva, a kojem bankovni izvaci o uplatama priloženi u sudski spis, kao i poslane poruke, nikako ne idu u prilog.

Žrtva optuženog detaljnije je opisala proživljeni horor. Naime, B. M. je ispričao da su se upoznali na Planet Romeu u rujnu 2016. godine. Nakon mjesec dana dopisivanja J. M. mu se pojadao da mu treba novac za mobitel pa mu je posao 1200 kuna preporučenom poštom. Međutim, novac J. M. nije primio, no nekoliko dana kasnije susjed mu je rekao da ga je tražio neki dečko.

"Navečer mi je netko pozvonio na vrata. Bio je to J. M. s kojim sam se dopisivao. Kod mene je proveo noć, a jutro poslije sam ga trebao odvesti kući. Dva dana kasnije, 4. prosinca, u 13.38 sati J. M. mi je poslao poruku: ‘Ne brini. Sigurno sam došao doma. Ispao sam govno što sam te ostavio’. Nakon toga mi je poslao poruku da s obzirom na to da mu nisam dao novac, neka mu na tekući račun uplatim 1150 kuna jer će mi uništiti ugled i tužiti me za silovanje. Bio sam u strahu od tih lažnih optužbi".

"Uplatio sam mu novac, ali J. M. je nastavio svakih nekoliko dana tražiti još. Pet puta sam mu uplatio oko 10 tisuća kuna. Nakon što više nisam mogao trpjeti njegovu iznudu, ugasio sam mobitel, a 12. siječnja ove godine na vratima auta uz vjetrobransko staklo našao sam pismo koje je potpisao J. M. i u kojem je naveo da mu moram uplatiti 1000 kuna ili će po zgradi i autu crtati mene i ocrniti me".

"Uplatio sam mu još 1000 kuna, da bi na ulaznim vratima stana par dana poslije opet našao pismo u kojem me traži još love ili će otići na policiju i prijaviti me za silovanje. Ostavio mi je još nekoliko takvih pisama", opisao je u Državnom odvjetništvu B. M. Kap koja je prelila čašu bila je, čini se, kad mu je J. M. zajedno s jednim pismom ostavio i “lisice” i nakon toga se obratio za pomoć , piše Jutarnji list.