Prijava

Vaša prijava

Ogorčena majka srednjoškolica: 'Mi bi reformu, a ne možemo ni pro**ete udžbenike na vrijeme isporučiti!'


Ogorčena majka požalila se u Facebook grupi “I to je Zagreb”, kako učenici prvih razreda srednje Zrakoplovno tehničke škole u Velikoj Gorici, s prebivalištem u Zagrebu, nisu još dobili udžbenike od Grada Zagreba.

Postavljam pitanje: gdje su udžbenici za srednjoškolce? Učenici prvih razreda Zrakoplovno tehničke škole u Gorici, s prebivalištem u Zagrebu, nisu još dobili udžbenike od Grada Zagreba na koja imaju pravo. Profesori najavljuju da bi to moglo biti krajem 9. mjeseca, početkom 10. mjeseca. S obzirom na to da se nastava ‘zahuktava’, preporučuje nam se kopiranje gradiva od onih učenika koji su kupili udžbenike. Večeras smo bili na prvom roditeljskom i smučilo mi se jer samo što nismo dobili preporuku da bi bilo bolje da smo to sve kupili. Poslala sam službeni dopis sada u Grad i nadam se nekakvom odgovoru.

Molim informacije o tome kako je to bilo do sada sa srednjoškolcima, konkretno, 1. razredi. Iako je nešto besplatno, ne znači da moraš šutjet i trpjet. Mi bi reformu, a ne možemo ni pro**ete udžbenike na vrijeme isporučiti! Moj zahtjev su zaprimili 19.07. tako da se ne može reći da nisu imali vremena. Ljuta sam ko ris”, napisala je ogorčena majka.

(Foto: I TO JE ZAGREB/Facebook)

Iako su mnogi roditelji također požalili na isti problem, iz Grada su jasno definirali tko će i kada dobiti udžbenike tj.kako će se postupati s onima koji imaju prebivalište u Zagrebu, a pohađaju školu izvan njega, piše Zagreb.info.

“Zahtjev za ostvarivanje prava na udžbenike koji su besplatni, za učenike srednjih škola izvan Grada Zagreba, s prebivalištem na području Grada Zagreba – za školsku godinu 2017. i 2018., predaje se u Pisarnici Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport, Ilica 25, Zagreb ili se šalje poštom, a preuzima se sa službene mrežne stranice Grada Zagreba ili u Gradskome uredu za obrazovanje, kulturu i sport.

Zahtjevi pristigli telefaksom, e-poštom i sl. neće se razmatrati.

Zahtjevu se prilaže popis udžbenika koje će učenik koristiti u razredu koji pohađa školske godine 2017. i 2018., a mora ga ovjeriti matična škola.

ZAHTJEV BEZ PRILOGA ĆE SE SMATRATI NEVAŽEĆIM!

Udžbenici navedeni u zahtjevu koji se zaprimi do 23. lipnja 2017., i to do 12:00 sati će se isporučivati u prvome krugu, a oni iz zahtjeva od 23. lipnja 2017., ali nakon 12:00 sati do 6. rujna 2017 . do i 2,00 sati, isporučivat će se u drugome krugu”, piše na stranicama Grada Zagreba, prenosi Zagreb.info.