Prijava

Vaša prijava

Zbog obilnih kiša pripravan Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije


Zbog obilnih kiša koje uzrokuju porast vodostaja rijeka u stanju pripravnosti je Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije koji je u srijedu ujutro održao izvanrednu sjednicu iako su, prema informacijama iz Hrvatskih voda, uglavnom dosegnuti očekivani maksimalni vodostaji i na području Zagrebačke županije ne očekuju se veći problemi.

Na rijeci Savi na snazi su redovne mjere poplave na preljevu Jankomir te Jesenicama, na rijeci Krapini na Kupljenovu kao i na kanalu Poljanski Lug.

Na zahtjev Općine Pisarovima tijekom noći dostavljeno je 500 vreća i pijesak. Vatrogasci su tijekom utorka i noći s utorka na srijedu imali 30-ak intervencija, većinom ispumpavanja vode, i to na području Vrbovca, Dugog Sela, Samobora, Svete Nedelje te općina Bistra, Stupnik i Jakovlje koje je sinoć ostalo bez struje.

Zbog izlijevanja rijeke Kupe u srijedu je dio dana bila zatvorena cesta na području Gradeca Pokupskog. Na samoborskom području u Rudama jučer je također zbog izlijevanja vode bio zatvoren dio nerazvrstane ceste 3055.

Predstavnici Hrvatskih voda, policije i vatrogasci obilaze teren, a na svim potencijalno ugroženim područjima obavljaju se preventivne aktivnosti.

Na zahtjev načelnika Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije Hrvoja Frankića, pripravnost Stožera traje i dalje kao i svih službi (Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije, Zavod za hitnu medicinsku pomoć Zagrebačke županije, Društvo Crvenog križa Zagrebačke županije, Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije) .