Prijava

Vaša prijava

'Fenjeraš' iz druge lige namučio Dinamo: 'modri' tek nakon jedanaesteraca izbacili Novigrad iz Kupa, Zagorac skidao zicere


Nogometaši Dinama plasirali su se u četvrtfinale hrvatskog Kupa nakon što su u utorak tek nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca sa 3-2 pobijedili drugoligaša Novigrad na njihovom terenu.

Unatoč velikoj premoći vodeća momčad Prve HNL nije uspjela tijekom 90 minuta i produžetaka niti jednom pogoditi mrežu domaćeg vratara Kristijana Boglića. 

Loš travnjak sigurno je manje odgovarao nogometašima Dinama koji su stvorili nekoliko izglednih prigoda, ali i domaćini su imali svoje šanse. Najbolju je imao u 79. minuti Pilj, koji je izašao sam pred Dinamova vratara, ali je poslao loptu iznad gola. Također, u produžecima, u 108 minuti, vratar Dinama je sjajnom intervencijom skrenuo udarac Belakovića i time spriječio najveće iznenađenje ovogodišnjeg Kupa.

Kako ni nakon produžetaka nije bilo pogodaka pristupilo se izvođenju jedanaesteraca u kojima su se sretnijim i spretnijim pokazali nogometaši Dinama koji su preko Soudanija, Benkovića i Leškovića postigli golove, dok su s druge strane precizni bili Burić i Smirnov.

Plasman u četvrtfinale još prošloga tjedna izborili su Hajduk, Inter, Lokomotiva, Osijek i Rudeš. Susret Cibalia - Istra 1961 na rasporedu je 7. studenoga, a Gorica - Rijeka 14. studenoga.