Prijava

Vaša prijava

Putnici čekali 268-icu čak 40 minuta: tri autobusa se nisu pojavila, jedan kasnio


Tri autobusa koja se nalaze u voznom redu nisu se pojavila, a jedan je kasnio. Rezultiralo je to s ukupno četrdesetak minuta čekanja za putnike koji uobičajeno doživljavaju probleme na liniji 268, čija ruta počinje na Glavnom kolodvoru, a završava u Velikoj Gorici, donosi Večernji list.

Za to vrijeme ostali autobusi za razne dijelove grada vozili su uobičajeno. Zanimljivo, nakon što je očekivano nastao gnjev među putnicima, čekanje je prekinuo autobus koji je bio stacioniran na Glavnom kolodvoru, a na njemu je do tog trenutka pisalo da je u kvaru.

Iz ZET-a objašnjavaju da su svjesni problema, opravdavajući se da ne mogu utjecati na zastoje i prometnu gužvu. "Na toj dionici, posebice u prijepodnevnim i poslijepodnevnim satima, učestali su zastoji i prometne poteškoće zbog izrazite gustoće prometa, što utječe na cjelokupnu prometnu sliku, a tako i na planirani raspored polazaka u javnom gradskom prijevozu", izjavili su iz ZET-a za Večernji list.

ZET se, dakle, u izjavi nije ispričao putnicima zbog čekanja, odnosno problema koji su na liniji 268 - uobičajeni. 

Ne čudi, stoga, što su pritužbe prema ZET-u učestale niti što su putnici navedenoj liniji pridali neslavni naziv "kažnjenička bojna", kao i "linija iz pakla".


Pametna pitanja za pametne glave