Prijava

Vaša prijava

Brutalan pokušaj pljačke u Bregani: nesretnoj baki čizmom gnječio lice, od smrti je spasio pas Medo


Nizozemac Ronald de Fauwa (55) optužen je da je u ožujku ove godine u Bregani Pisarovinskoj pokušao opljačkati Mariju R. (80) koju je potom, s namjerom da zamete tragove, neumorno davio i čizmom joj gnječio lice. Nesretnoj umirovljenici zadao je stravične ozljede glave – od krvnih podljeva i razderotina, višestrukih prijeloma nosnih kostiju i nosne pregrade te čeljusne kosti i zvukovoda, a osim krvarenja izvan moždane ovojnice, izbio joj je i četiri zuba, piše Jutarnji list.

Od smrti je ženu spasio susjedov pas Medo koji je promatrao mučan prizor divljaštva u susjednom dvorištu i čije je lajanje alarmiralo njegovog gazdu koji je istrčao u dvorište te otjerao nasilnika.

"Ne osjećam se kriv za tešku krađu jer nisam nasilno otvorio vrata, niti se osjećam kriv za pokušaj teškog ubojstva. No spreman sam nadoknaditi štetu prema svojim mogućnostima. Ne bježim od te odgovornosti", rekao je, preko sudskog tumača za nizozemski, u sudnici Županijskog suda u Velikoj Gorici.

Dok se u sudnici gledala snimka s ispitivanja u tužiteljstvu nesretne Marije R., koja je vrlo otežano, zbog izbijenih zuba te bolnih ozljeda lica opisivala proživljenu agoniju

Nesretna Marija je rekla da ne zna tko je čovjek od kojeg je dobila batine i da su joj tek kasnije rekli da je stranac.

"Taj dan je bilo sunčano pa sam sjedila u dvorištu sama. Odjednom je kraj kapije prošao nepoznati čovjek koji je imao veliki šešir na glavi, čizme i neku torbu. Išla sam iza kuće vidjeti tko je. Ušao je kroz dvorišnu željeznu ogradu malo dalje. Otvorio ju je. Razbio je vrata na kući moje kćeri. Prepala sam se i ušla u stan te se zaključala, a onda sam opet izašla i pitala sam ga: Joj, tko si ti? Što si to napravio", ispričala je.

Rekla je da je, kad je lupio nečim po glavi, osjetila strašnu bol i molila ga da me ne ubije. 

"Toliko me lupao da mi je izbio zube. Tražio je novac. Krv me toliko oblila da ništa nisam vidjela. Pala sam na pod na lijevu stranu, a on mi je stiskao dalje usta. Držao me i za vrat no počela sam se gušiti, pala sam u nesvijest i ne sjećam se kako sam završila u bolnici, podbuhla i zdrobljenog lica", prisjećala se Marija R. na čijem su licu na snimci s ispitivanja bile vidljive posljedice premlaćivanja, piše Jutarnji list.