Prijava

Vaša prijava

Šuker se odmah po dobivanju novog mandata bacio na posao: Hrvatska kreće u izgradnju velikog nacionalnog stadiona


Davor Šuker je odmah nakon dobivanja novog mandata na čelu HNS-a najavio jedan veliki projekt. 

Naime, novi - stari predsjednik krovnog nogometnog tijela u Hrvatskoj kreće u akciju izgradnje nacionalnog stadiona za reprezentaciju o kojem se priča već godinama, pišu Sportske Novosti.

U srijedu je na službenoj stranici HNS-a objavljen javni poziv klubovima Prve HNL i gradovima vlasnicima stadiona za prijavu projekata obnove uređenja nogometnih terena na stadionima na kojima se igraju utakmice Prve HNL. Samo dan kasnije stigla je i vijest o gradnji nacionalnog stadiona. 

“Dobit ćemo velik novac od Lige nacija i izgraditi nacionalni stadion”, poručio je Šuker na konferenciji poslije izbora 22. prosinca.

Kako pišu Sportske Novosti, stadion bi trebao biti izgrađen iz temelja za četiri godine i to kod Velike Gorice. Ta je lokacija izabrana zbog zemljišta, nalazi se blizu zračne luke i na čvorištu je autocesta. Odluka još uvijek nije konačna jer se još treba postići dogovor s Gradom Velikom Goricom.

Nagađa se da bi osim od Lige nacija novac mogao doći iz Uefinih i Fifinih fondova, ili bi se sklopilo javno-privatno partnerstvo. Sveukupno bi stadion mogao koštati između 45-50 milijuna eura, pišu Sportske Novosti.