Prijava

Vaša prijava

Davidu Komšiću, ubojici Kristine Krupijan i 72-godišnjeg pješaka, smanjena zatvorska kazna


David Komšić, mladić koji je prošle godine u veljači nožem usmrtio svoju bivšu djevojku Kristinu Krupijan, a samo godinu dana ranije očevim mercedesom usmrtio 72-godišnjaka, dobio je smanjenje zatvorske kazne s dvije godine na godinu i dva mjeseca, piše Net.hr. 

U kolovozu prošle godine Komšić je zbog te nesreće nepravomoćno osuđen na dvije godine zatvora, no kako je njegov odvjetnik tada i najavio, na presudu se žalio te je Županijski sud u Velikoj Gorici sada kaznu smanjio s dvije godine na godinu i dva mjeseca zatvora.

Komšićeva obrana smatrala je da glavni uzrok nesreće nije njegova nepropisna vožnja nego činjenica da je pješak prelazio cestu na crveno. S time, obrana je smatrala kako poginuli pješak snosi veći dio krivnje za stradavanje.

Komšić je u vrijeme nesreće imao 19 godina, a na pješaka je, u očevu Mercedesu, naletio na križanju Ulice grada Vukovara i Donjih Svetica. Očevidom je utvrđeno da je pješak prelazio na crveno, no Komšić je prilikom vožnje počinio nekoliko prekršaja – vozio je prevelikom brzinom te se prestrojio neposredno prije križanja. 

Po dolasku policije Komšić je bahato ustvrdio kako će tužiti sve ako negdje ugleda svoju sliku ili nekoga od članova svoje obitelji.

Iako mu je kazna za usmrćivanje pješak smanjena, Komšić čeka suđenje za ubojstvo 18-godišnje Kristine Krupljan. Optužen je da je 22. veljače prošle godine, nakon zajedničkog večernjeg izlaska, te nakon što mu je rekla da je trudna s drugim, nožem nasrnuo na nju te joj po tijelu i glavi zadao gotovo 90 ozljeda, piše Net.hr.