Prijava

Vaša prijava

Tijekom vikenda 148 prekršaja alkoholiziranih vozača i onih koji su odbili alkotestiranje


Tijekom protekloga vikenda na području zagrebačke Policijske uprave provedene su akcije pojačanog nadzora alkoholiziranosti sudionika u prometu, dopuštene brzine kretanja vozila i zlouporabe droga i utvrđeno 1147 prometnih prekršaja, od čega 148 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanja alkotestiranja.

Na mjestu prekršaja, kao mjera opreza, oduzeto je 120 vozačkih dozvola, a kod 22 vozača (14,9 posto) alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 grama po kilogramu (g/kg) ili su odbili alkotestiranje, izvijestila je u utorak PU zagrebačka.

Najviša zabilježena koncentracije alkohola zabilježena je u nedjelju u 2.50 sati u Velikoj Gorici kod 49-godišnjaka koji je vozio s koncentracijom od 2,70 g/kg alkohola u organizmu te u subotu je u 3.20 sati kod 40-godišnjakinje koja je po Savskoj cesti u Zagrebu vozila sa 1,60 g/kg alkohola u organizmu.

Za vrijeme akcije evidentirano je 14 vozačica (9,5 posto) koje su upravljale vozilom pod utjecajem alkohola.  Tijekom provedbe akcije nadzora zlouporabe droga, preliminarno je testirano 13 osoba i test je bio negativan, a četiri osobe su odbile testiranje.

Od 148 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanjem alkotestiranja, evidentirana su 32 mlada vozača (21,6 posto) kojima je izmjerena koncentracija alkohola u nadzoru prometa, objavila je PU zagrebačka.