Prijava

Vaša prijava

Vozači, oprez: na autocesti A4 između odmorišta Sesveta i čvora Popovec uočena srna


Zbog uočene srne na autocesti A4 , između odmorišta Sesveta i čvora Popovec, na autocesti A4 Goričan-Zagreb, iz Hrvatskog autokluba (HAK) vozače pozivaju na dodatni oprez.

Iz HAK-a u nedjelju ujutro poručuju i kako na većini cesta promet teče bez posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje traju radovi.

Danas se vozi 6. etapa međunarodne biciklističke utrke Tour of Croatia, na cestama Zagrebačke županije i u gradu Zagrebu, od 12,20 do 17,30. Utrka kreće iz Samobora, a na cestama na trasi utrke vozit će se uz posebnu regulaciju prometa. Neposredno prije nailaska i prolaska biciklista bit će prekinut promet.

Trasa utrke: Samobor-Sv. Nedelja-Kerestinec-Lučko-Buzin-Velika Gorica-Žitnjak-Dugo Selo-Lonjica-Vrbovec-Rakovec-Sveti Ivan Zelina-Blaževdol-Soblinec-ulazak na autocestu čvor Popovec-silazak s autoceste na Slavonsku aveniju-čvor Ivanja Reka- Slavonska Avenija- Hrvatske bratske zajednice-Ulica grada Vukovara-Miramarska cesta- Antuna Mihanovića- Gundulićeva-Hebrangova-Ilica-Mesnička- T. Brezovačkog-Trg sv. Marka. U Zagrebu bit će na snazi zabrana parkiranja i zaustavljanja od 6 do 17,30 sati u Gundulićevoj ulici (od Mihanovićeve do Hebrangove) te od Mesničke do Trga sv. Marka, u Opatičkoj, Medvedgradskoj i Tkalčićevoj.

Danas između 15,30 i 16,45 sati od čvora Popovec od čvora Ivanja Reka, na autocesti A4 Goričan-Zagreb, zbog biciklističke utrke bit će obustavljen promet u smjeru Zagreba.

Od 23. do 28. travnja trajat će preventivno-sigurnosna akcija Dani tehničke ispravnosti motocikala u svim stanicama za tehnički pregled u Republici Hrvatskoj. Pozivaju se vozači na besplatan tehnički pregled motocikala jer je tehnička ispravnost jedan od ključnih čimbenika sigurnosti cestovnog prometa.

Zbog radova na graničnom prijelazu Duboševica vozi se uz privremenu regulaciju prometa. Zbog očekivane gužve vozačima teretnih, ali i ostalih kategorija vozila, savjetujemo korištenje susjednih graničnih prijelaza - Donji Miholjac (za međunarodni promet putnika i robe) i Baranjsko Petrovo Selo (za međunarodni promet putnika).

Trajekti i katamarani plove redovito.

Zbog radova u luci Ošljak, prijevoz putnika iz luke Preko u luku Ošljak i obratno, prema redu plovidbe trajektne linije 431 Preko – Ošljak – Zadar/Gaženica, obavljat će se brodicom (gliserom), počevši od 16. travnja pa do kraja radova.

Dana 22. travnja trajekt iz Prapratnog isplovit će za Sobru u 21,30 sati, umjesto u 20,30 sati, trajekt iz Visa za Split isplovit će u 16 sati, umjesto u 15 sati.

Dana 23. travnja trajekt će iz Visa za Split isploviti u 16,30 sati, umjesto u 15,30 sati.

Od 22. svibnja Jadrolinija u suradnji s Barskom plovidbom povezuje i obalu Crne Gore s Italijom. Međunarodnu trajektnu liniju Bar – Bari održavat će brod Dubrovnik kapaciteta 300 vozila i 1300 putnika. Brod Dubrovnik raspolaže sa 148 kabina za noćenje i 384 avio sjedala, a putnicima je na raspolaganju novouređeni prostor za djecu, kao i gastronomska ponuda.