Prijava

Vaša prijava

Ubio četiri psa, petog živog zakopao, a sud ga je ostavio na slobodi!


Darko Č., 63-godišnjak iz Hruševca Pušćanskog u Općini Pušća krajem prošlog mjeseca ubio je četiri svoja psa, a petog je živog zakopao, no način na koji se sud pozabavio ovim slučajem blago rečeno je sramotan, piše Novi list. 

Spomenuti 63-godišnjak je osim zločinima nad psima prijetio ubojstvom svojim susjedima, i to u pet navrata, no odlukom sutkinje Županijskog suda u Velikoj Gorici nije završio u istražnom zatvoru.

Sutkinja je, naime, smatrala dovoljnim da mu odredi mjere opreza zabrane približavanja oštećenicima i javljanje policijskoj postaji svakog drugog ponedjeljka u mjesecu.

Slučaj čeka na svoj epilog nakon što je Općinsko državno odvjetništvo u Novom Zagrebu uputilo žalbu sa zahtjevom da se seoskom psihopatu odredi istražni zatvor zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja.

DORH je objavio da je 63-godišnji osumnjičenik 24. travnja 2018. u dvorištu obiteljske kuće u mjestu Hruševac Pušćanski usmrtio četiri svoja psa i još jednu nesretnu životinju zakopao živu.

Dan kasnije prvoj je susjedi, koja je najvjerojatnije svjedočila njegovu ubijanju pasa, zaprijetio ubojstvom. Iste prijetnje ponovio je i idućeg dana, no tog puta vitlajući sjekirom prema njoj.

Idućeg jutra oko 5 sati raspamećeni 63-godišnjak opet je zaprijetio susjedi ubojstvom, a oko 6.30 sati, »ohrabren« alkoholom, držeći nož ispod jakne, zaprijetio je ubojstvom još dvojici susjeda koji su po odluci Općine Pušća privremeno čuvali njegova druga dva psa, piše Novi list.