Prijava

Vaša prijava

FOTO Pao serijski razbojnik: neumorni lopov koji je pljačkao po Zagrebu napokon uhićen


Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta Sektora kriminalističke policije su u suradnji s policijskim službenicima VI. policijske postaje Zagreb dovršili su kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjakom zbog sumnje da je počinio pet razbojništava. Riječ je o pljačkama četiri banke i jednoj pošti, od kojih su dva u pokušaju.

Osumnjičenik je uhićen u utorak u poslijepodnevnim satima, a iz policije javljaju da je istog dana oko 8.20 sati pokušao opljačkati banku na Laništu uz prijetnju napisanu na papir i prijetnju pištoljem. U pljački ga je spriječio zaštitar koji mu je rekao da je pozvao policiju, nakon čega se 47-godišnji razbojnik udaljio iz banke.

Također se sumnja da 40-ak minuta nakon pokušaja pljačke na Laništu, opljačkao poslovnicu banke u Horvaćanskoj ulici uz verbalnu prijetnju i najvjerojatnije uz prijetnju pištoljem te je ukrao oko 60.000 kuna.

{"GALLERY":2686805}

Policija je utvrdila da je počinio još tri razbojništva od čega je jedno u pokušaju u pošti u Kupinečkom Kraljevcu 30. siječnja 2018., dok se sumnja da je druga dva razbojništva počinio u istoj poslovnici banke u Stonskoj ulici i to 14. veljače uz verbalnu prijetnju kad je otuđio oko 150.000 kuna te 14. svibnja uz prijetnju napisanu na papir koji je stavio na pult i otuđio oko 36.000 kuna.

Za vrijeme pljački, najvjerojatnije je bio maskiran medicinskom maskom, a sveukupna materijalna šteta iznosi oko 250.000 kuna. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičenog predali pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće su podnijeli Županijskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.


Upisi u srednju školu

Ena i Pavao pozvani na državno Natjecanje iz Fizike