Prijava

Vaša prijava

Udomitelj zlostavljao 81-godišnju štićenicu: 'Al' su lijepe grudi, a najljepše su ujutro'


Šokantna ispovijest dolazi od jedne žene koja je četiri mjeseca tijekom 2016. godine bila u udomiteljskoj obitelji kraj Velike Gorice, piše Jutarnji.hr.

"više nisam mogla jer me udomiteljičin muž dirao tri puta po grudima i ruku mi zavukao u gaće. Prije toga sam bila devet godina u drugoj udomiteljskoj obitelji u Vrbovcu, ali i otamo sam otišla jer me gazdarica tjerala uređivati vrt i raditi ručne radove.

Isprva joj nitko nije vjerovao, mislili su da fantazira, ali ubrzo su shvatili da govori istinu.

"Čak mi je kupila tri para naočala ne bih li bolje heklala, ali ja stvarno slabo vidim i jedva se krećem. Ta gazdarica je bila stroga, a ručni rad je prodavala na placu. Ja se nisam sposobna sama brinuti o sebi više od 20 godina, a 30-ak puta bila sam hospitalizirana u Jankomiru", rekla je 81-godišnja žena u sudnici Općinskog kaznenog suda u Zagrebu gdje se zbog bludnih radnji sudi bivšem 61-godišnjem udomitelju.

Tereti ga se za tri nedjela od listopada do 10. studenog 2016. koja je počinio u obiteljskoj kući, a tužiteljstvo zahtijeva godinu dana zatvora s trogodišnjim rokom kušnje i mjeru liječenja od alkoholizma. 

Iako osumnjičeni bludnik odbacuje optužbe, pritom tvrdeći da štićenicu nije dirao već da mu je možda uzela za zlo jer joj je prigovorio za neurednost na toaletu, vremešna žena identično je, kao i u Državnom odvjetništvu, opisala što joj je ulilo nemir pod stare dane.

"Dok sam sjedila u sobi na krevetu, došao je gazda i rekao: ‘Ja ću malo popipati grudi.’ Dok me pipao ispod majice govorio mi je: ‘Al’ su lijepe. Uvijek su lijepe.’ Odgurnula sam ga, pa je otišao van. Mislim da je trajalo oko 5 minuta to pipanje. Nakon mjesec dana, dok sam išla na WC u spavaćici, na hodniku mi je prišao i uhvatio me objema rukama za grudi rekavši: ‘Najljepše su ujutro’. Rekla sam mu da mi da mira. A treći put me dirao u sobi. Došao je pijan te me preko odjeće primio za grudi, a jednu je ruku zavukao u međunožje. Zaprijetila sam mu odlaskom iz obitelji, pa je rekao da me više nikad neće dirati", opisala je 81-godišnjakinja za Jutarnji.