Prijava

Vaša prijava

Vrlo gust promet na izlazu iz Hrvatske: HAK upozorava na mokre i skliske kolnike


Vrlo je gust promet na autocesti A3 Bregana-Lipovac prema graničnom prijelazu Bajakovo, na izlazu iz Hrvatske, kolona osobnih vozila je oko tri kilometra, izvijestio je u nedjelju ujutro Hrvatski auto-klub (HAK) te pozvao vozače da na A3 voze opreznije nakon naplate Zagreb Istok u smjeru Bregane, zbog prometne nezgode.

Oprez je potreban i na autocesti A1 kod čvora Vučevica u smjeru Dubrovnika zbog vozila u kvaru. Vozilo je na zaustavnom traku..

Pojačan je promet na cestama u smjeru mora i unutrašnjosti osobito na autocestama: A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj, A4 Goričan-Zagreb, A6 Rijeka-Zagreb, A7 Rupa-Diračje te na prilazima turističkim središtima duž obale, na pojedinim graničnim prijelazima, u trajektnim pristaništima i lukama.

Na autocesti A1 pred naplatom Lučko u oba smjera te na naplati Demerje u smjeru Zagreba nema dužih čekanja.

Mokri su i skliski kolnici u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Ljetna zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim cestama u Istri i priobalju u nedjelju, 15. srpnja je od 12,00 do 23,00 sata. Popis cesta na kojima je zabrana: http://www.hak.hr/info/korisne-informacije/zabrane-za-teretna-vozila/. Zabrana nema na autocestama kao i na državnoj cesti DC1 (dijelom Lička magistrala).

Hrvatska nogometna reprezentacija u ponedjeljak, 16. srpnja oko 14 sati stiže sa zrakoplovom u Zračnu luku dr. Franjo Tuđman, otkuda s autobusima s otvorenim krovom idu na svečani doček na Trg bana Josipa Jelačića u Zagrebu. Na dočeku se očekuje veliki broj građana.

Trasa kretanja autobusa od 14 do 15.30 sati s nogometnom reprezentacijom Hrvatske je: Zračna luka dr. Franjo Tuđman – Ulica Rudolfa Fizira – Zagrebačka – Avenija Većeslava Holjevca – Ulica SR Njemačke – Avenija Dubrovnik – Avenija Većeslava Holjevca – Most slobode – Hrvatske bratske zajednice – Ulica grada Vukovara – Savska cesta – Rooseveltov trg – Trg Republike Hrvatske – Frankopanska – Ilica – Trg bana Josipa Jelačića. Zbog posebnih mjera sigurnosti i organizacije dočeka i prijevoza nogometne reprezentacije Republike Hrvatske, kao i svih sudionika događaja, uspostavit će se posebna regulacija prometa u užem središtu Zagreba.

Zbog radova vozi se jednom stranom, dvosmjerno, na autocestama: A3 Bregana-Lipovac između čvorova Velika Kopanica i Babina Greda; A4 Goričan-Zagreb između čvorova Breznički Hum i Komin (od 59.+250 do 65. +070 km). Za sav promet, zbog radova, zatvorene su ceste: DC1 čvor Lučko (A3) – Jastrebarsko (DC310) kroz Stupnik (obilazak je lokalnim ulicama uz prometnu signalizaciju);DC34 Slatina-Donji Miholjac (DC34) između mjesta Gezinci i Podravska Moslavina; DC36 Gladovec Pokupski-Žažina u naselju Pokupsko; DC43 u Čazmi (Ulica Milana Novačića) od raskrižja s Ulicom Sv. Andrije do raskrižja s LC37055 (cesta za Milaševac); DC206 Hum na Sutli-Kostel; DC232 Sisak-Jasenovac na dionici Drenov Bok-Jasenovac.

Do 25. srpnja do 18 sati bit će zatvorena državna cesta DC28 Predavac-Letičani (DC43-sjeverna obilaznica grada Bjelovara) u Bjelovaru (Ulica Petra Biškupa Vene i Ulice Gornje Plavnice), zbog radova. Obilazak: Predavac (DC28)-nerazvrstana cesta grada Bjelovara-DC43-Letičani-DC43 (kroz grad Bjelovar), i obrnuto.

Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

Privremeno je zatvoren lijevi kolnički trak na DC 72 prema GP Slavonski Brod, zbog gužve.

Zbog vrlo gustog prometa tijekom turističke sezone na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom, BiH, Srbijom i Crnom Gorom česta su i neizbježna čekanja, pa pozivamo vozače na strpljenje i razumijevanje, poručuju iz HAK-a.

Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu, a moguće su gužve i čekanja na ukrcaj u pojedinim trajektnim pristaništima.

Brod Naranča tvrtke Krilo shipping company d.o.o. danas neće ploviti na brzobrodskoj liniji Split-Milna- Hvar iz Splita u 16:30 sati prema Hvaru, te iz Hvara prema Splitu i Milni u 17:50 sati i iz Milne prema Splitu u 18:35 sati zbog utakmice finala SP-a Hrvatska- Francuska.

 Od 7. srpnja trajekt na liniji Trogir-Drvenik Veli-Drvenik Mali ukrcava vozila u pristaništu Soline umjesto u luci Seget Donji.