Prijava

Vaša prijava

Ovom se dječaku ostvario san: 'Petar stalno spominje Luku, ima i njegov dres'


Doček Vatrenih bio je nestvaran dan za cijelu Hrvatsku, ali za Petra Brckovića (14) iz Velike Gorice, dječaka s Downovim sindromom, bilo je to ispunjenje sna. Naime, samo nekoliko trenutaka nakon što su se miljenici nacije popeli na pozornicu, Petar se našao u zagrljaju svog idola, kapetana Luke Modrića.

U jednom trenutku netko je zaustavio tek započetu pjesmu i samo se čulo - ovdje je dječak koji silno želi čestitati Luki. Već sekundu kasnije Petar je bio pokraj Luke koji ga je potom držao zagrljenog tijekom cijelog događanja. 

Kako se dogodilo da u nevjerojatnoj gužvi stotina tisuća ljudi na dočeku Vatrenih Petar stigne do pozornice, ispričao je za Jutarnji list njegov tata Mladen Brcković.

"Moj Petar ima poster Luke Modrića i svaki put kad imamo večernju molitvu kao obitelj, pozdravi Luku i dotakne njegovu sliku. O njemu neprestano sanja i stalno ga spominje. Ima i njegov dres, u kojem je došao na doček", kaže tata Mladen.

"Došli smo kao navijači. Od četiri poslije podne stajali smo na križanju Jurišićeve i Petrinjske. Kako je sve to dugo trajalo, sprijateljili smo se s nekim momcima iz Kutine. U trenutku kad su dečki došli na Trg, dvojica tih navijača s kojima smo se družili odjednom su mi rekla: ‘Vaš sin želi vidjeti Luku Modrića. Hajdemo ga odvesti do Luke.’ Uzeli su Petra za ruku i odveli ga. Pokušao sam ih pratiti, ali nisam uspio", opisuje tata Mladen trenutak kad je “izgubio” Petra.

Dečki su očito bili probitačniji, stigli su do pozornice i Petar je uspio zagrliti svog Luku. To je vidjela cijela Hrvatska, ali ne i tata Mladen.

"Barem pola sata nisam imao pojam gdje je Petar, a onda su mi počele stizati poruke od prijatelja iz cijelog svijeta: ‘Čestitam Petru!’ ‘Na čemu?’ ‘Pa na bini je s Modrićem!’" kaže Mladen.

 


Ena i Pavao pozvani na državno Natjecanje iz Fizike