Prijava

Vaša prijava

Brozović jedini bez dočeka: Evo zašto Velika Gorica nije dočekala vatrenog sugrađanina


Marcelo Brozović jedan je od rijetkih Vatrenih kojem nije organiziran doček u njegovoj Velikoj Gorici. Slavlje je bilo najavljeno pa odgođeno i na kraju otkazano. Doznajemo da je splet nesretnih okolnosti doveo do ovog raspleta.

"Hvala vam što ste došli u ovako velikom broju! Ovo stvarno nismo očekivali i nadam se da nije zadnji puta", rekao je Brozović na dočeku Vatrenih u Zagrebu.

Ali za Marcela Brozovića ovo je bio jedini službeni doček. U njegovoj Velikoj Gorici prvo je najavljen spektakl u centru grada, a potom je zbog najavljene kiše sve prebačeno u predgrađe.

>> Umjesto velike, Brozoviću mini fešta - Velika Gorica otkazala doček, građani razočarani: 'Političari, sramite se!' 

"Ta lokacija je bila logična, to je gradska četvrt Kurilovec i to je natkriveni prostor koji prima 3-4 tisuće ljudi i to je nogometni klub u kojem je Marcelo započeo prve svoje nogometne korake. Nažalost, Marcelo je to odbio", pojasnio je Nenad Črnko, član Izvršnog odbora HNS-a.

A Marcelov otac objašnjava i zašto.

"Zašto Kurilovec, u čemu je štos? Mogao je onda i Lekenik, i oni nas zovu, a po selima sad ići okolo i slaviti za svakoga, pa građani Velike Gorice su htjeli, oni su sad najviše revoltirani", smatra otac Ivan Brozović.

Grad je doček potom pokušao odgoditi za drugi dan

"I nažalost opet se dogodilo to da je on rekao da je Marcelo tako odlučio i da on tu ne može pomoći", govori Nenad Črnko.

"Nismo prihvatili jednostavno, nismo znali kad ćemo biti slobodni. Ne ja nego on osobno, trebao je odmah u utorak ići u Italiju pa kad onda?", ističe Ivan Brozović.

Doček je naposljetku i službeno otkazan, a Marcelov otac na Facebooku je objavio da Marcelo očito svom gradu nije na ponos. No, danas tvrdi da nema sukoba između obitelji Brozović i Velike Gorice.

"Marcelo ne traži nekakvo slavlje radi sebe, nikad ga nije ni tražio. Što se njega tiče on odradi svoje i bok. On je zadovoljan", zaključio je otac.

Umjesto s Velikogoričanima u parku, Marcelo je sinoć ipak slavio. U restoranu u selu Okuje, u krugu obitelji, susjeda i prijatelja. Skupilo ih se 300-tinjak, a Marcelo je bio najraspoloženiji.

"Nikad se ovako nije opustio dosada. Bilo je dosita za pamćenje, ostalo se do ranih jutarnjih sati, a što se tiče specijaliteta, naravno, turopoljski specijaliteti, kotlovina, pečenice. Čak imate evo i jednu ekskluzivu, mama Brozović jako lijepo pjeva u crkvi, a i ona je sinoć zapjevala", komentira vlasnik restorana Goran Medanović.

A Marcelo je danas, u dogovoru s načelnikom Nuštra, odlučio platiti udžbenike za osnovnoškolce iz slavonskog sela Cerići.

>> Epic Brozo napravio epic potez: Nisu mu napravili doček, a on svejedno iznenadio