Prijava

Vaša prijava

Poskupljuje parkiranje u Zagrebu: Evo koliko će vas ono koštati od ponedjeljka


Od 30. srpnja sat parkiranja u "crvenoj zoni" u Zagrebu koštat će dvostruko više nego dosada, pa će se tako parkiranje umjesto 6 kuna koštati 12 kuna. Parkiranje u "žutoj" zoni koštat će pet umjesto tri kune, a u "Zelenoj" sat parkiranja koštat će dvije kune. 

Odredbe su to koje se nalaze u novom Pravilniku o korištenju javnih parkirališta i javnih garaža koji je sredinom srpnja objavljen u Službenom glasniku grada Zagreba.

Ako svoje vozilo želite ostaviti u garaži Tuškanac, od ponedjeljka ćete sat parkiranja platiti dvostruko više nego dosada - 10 kuna, dok će u većini ostalih javnih garaža (Gorica, Kvaternikov trg, Langov trg, Petrinjska, Rebro), cijena porasti s četiri na 6 kuna, osim garaža u Jelkovcu i na Sveticama gdje će sat poskupjeti na tri, odnosno četiri kune. Cijene dnevnih, mjesečnih i godišnjih karata - i komercijalnih - ostaje ista.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izjavio je ranije ove godine novinarima, koji su tražili komentar tada još neslužbenih informacija o poskupljenju parkinga, da Zagrepčanima neće "narasti tlak" zbog toga. "Zbog poskupljenja Zagrepčani ne bi trebali imati problema s hipertenzijom", kazao je Bandić.