Prijava

Vaša prijava

Pripazite kako vozite na ovim lokacijama: Ovo su 'crne točke' u Zagrebu


U nekoliko dana u Zagrebu je preminulo sedam osoba u tri prometne nesreće. Iako je jedan od vodećih uzroka nepažnja vozača u zagrebačkoj policiji kažu kako u glavnom gradu postoje crne prometne točke na kojima su nesreće učestalije. 

Crna točka je mjesto na kojem su se u posljednje tri godine dogodile dvije ili više nesreća u kojima su poginule osobe, ako je u tri godine na istom mjestu bilo 12 ili više nesreća s ozlijeđenim osobama, ako je bilo više od 15 nesreća bez obzira na posljedice ili ako su se dogodile tri ili više istovrsnih nesreća u kojima su sudjelovale iste skupine sudionika u prometu, piše Večernji list.

Sporni rotor

U Zagrebu ima čak 59 crnih točaka, a na vodećem mjestu nalazi se zagrebački rotor sa 213 prometnih nesreća od 2015. godine do danas. Srećom ni jedna od njih nije završila sa smrtnim posljedicama.

Osim rotora crne točke su križanje Ulica grada Vukovara – HBZ – Trg Stjepana Radića, križanje Ulica kneza Branimira – Osječka – Trnava, križanje Slavonska – HBZ- Grada Vukovara – Držićeva, Ulica kneza Branimira – Donje Svetice, Grada Vukovara – Heinzelova, Selska – Horvaćanska, Grada Vukovara – Miramarska te Ulica kneza Branimira – Heinzelova.

Od svih spomenutih problematičnih mjesta poginulih osoba bilo samo na križanju Ulice kneza Branimira i Osječke te Ulice kneza Branimira i Heinzelove, a u oba slučaja poginula je po jedna osoba.

Zagrebačka županija

Kada je u pitanju Zagrebačka županija, kao mjesta na kojima su se dogodile nesreće s najvećim posljedicama, policija je izdvojila nadvožnjak u Velikoj Gorici u Slavka Kolara na A11 u kojoj su u dvije nesreće poginule tri osobe, a jedna je bila ozlijeđena.