Prijava

Vaša prijava

Jesu li Krapinske Toplice novi dom Vatrenih? U Kinu s premijerom putuje i načelnik zagorske općine


Hoće li nakon Pelješkog mosta kineski investitori u Hrvatskoj graditi i veliki nacionalni stadion s kampusima? Veliki posao za koji su Kinezi već pokazali zanimanje bit će sigurno jedna od glavnih tema petodnevnog posjeta premijera Kini.

Nacionalni stadion, trenerska akademija plus nogometni kampusi! Kinezi su ozbiljni a ulaganje bi plasirali preko Agencije UN-a u kojoj Kina ima većinski udio. Lokacija za koju su najviše zagrizli su Krapinske Toplice čiji načelnik uz premijera također putuje sutra u Kinu.

"Takve investicije su u svakom slučaju kod nas dobrodošle", kaže Ernest Svažić načelnik općine Krapinske Toplice.

Općina Krapinske Toplice je uložila znatna sredstva u urbanističke planove i neke orerdanje u kojima planira neke sportske sadržaje. Ovdje postoji pripremljeni backup za takve sadržaje"

Svažić je s Kinezima ovdje već ugovorio početak gradnje novog hotela u centru Toplica. U to će uložiti 30 milijuna eura. Ako se dogovori i nogometni dio priče ovi zagorski klinci mogli dobiti svjetske standarde za svoj razvoj.

Potencijalne lokacije za gradnju nacionalnog stadiona od 30 do 40 tisuća mjesta su prostor kod nedovršene bolnice u zagrebačkom Blatu na ulasku u grad, Velika Gorica te Krapinske Toplice. Plenković će o poslu u Kini razgovarati i sa svojim kineskim kolegom. 

"Taj posao trebao bi dodatno ojačati veze s Kinom i Hrvatsku predstaviti tom tržištu", poručio je premijer Andrej Plenković.

Kinezi su brzi efikasni, ozbiljni te imaju dovoljno kapitala. Nogometni uspjeh Hrvatske na Svjetskom prvenstvu, koji ih je oduševio, ovako bi mogao bi dobiti i svoj konkretan razvojni nastavak.