Prijava

Vaša prijava

Istražili smo: Taxify ili Uber, Cammeo ili Eko Taxi, Plavi ili Žuti Taxi, što je najjeftinije?


Taxify ili Uber, Cammeo ili Eko Taxi, Plavi ili Žuti taxi, koji je najjeftinija opcija? Odlučili smo istražiti kako se najjeftinije voziti uslugama taxi prijevoza dostupnog u Zagrebu. 

Tako je Taxify, koji je od sada dostupan u Zagrebu, postao najveći konkurent Uberu, a građani su podijeljenih mišljenja. Dok jedni zagovaraju vožnju Cammeom ili Eko Taxijem, drugi hvale Uber i njegovo jednostavno korištenje putem aplikacija. 

No, nije samo Uber dostupan putem aplikacija. Taxi prijevoznici okrenuli su se novim trendovima na tržištu pa tako osim Ubera, aplikaciju za korištenje na mobitelu imaju i Cammeo, Eko Taxi i Plavi Taxi Zagreb.

Država je ove godine novim Zakonom liberalizirala tržište pa je na cestama sve više taksija. Prijevoznici su tako dobili priliku voziti u cijeloj Hrvatskoj pa više nema ni monopola za velikogoričke taksije na aerodromu. Cijene od Zagreba do Zračne luke drastično su pale. U Hrvatsku je stigao spomenuti Taxify zbog kojeg smo odlučili pronaći najjeftiniji način za vožnju Zagrebom. 

Koje su vam opcije?

Nitko ne kaže da morate biti vjerni samo jednom autoprijevozniku. Nema ništa loše ako koristite i Uber i Cameo ili pak nešto treće. Upravo je to recept za najjeftiniju vožnju Zagrebom

Uber

Za sve koji koriste usluge Ubera, vožnju na području Zagreba plaćaju 1,2 kune po minuti. Startna cijena je 6 kuna, a cijena po prijeđenom kilometru iznosi 3,6 kuna. Oni mogu dizati cijene ovisno o potražnji, a to se uglavnom događa kada je loše vrijeme ili za vrijeme najvećih gužvi u gradu.

Kada preuzmete njihovu aplikaciju, odmah možete započeti s njenim korištenjam. Nakon unosa odredišta, prikazat će vam se slobodni vozači, vrijeme čekanja i procijena cijene vožnje. Ukoliko želite jeftiniju opciju, možete pozvati prijatelje da koriste Uber i to vam omogućuje 10 kuna jeftiniju vožnju u tri vaša naredna putovanja.

U aplikaciji se nalazi vaš kod kojeg proslijeđujete prijateljima, a kada se odvaže na vožnju Uberom i oni će tri vožnje imati popust od 10 kuna na vožnju. Svi navedeni popusti traju 90 dana od njihove aktivacije.

Radio Taxi Zagreb

Korisnici Radio Taxija Zagreb start naplaćuju 10 kuna, a kilometar vožnje platit ćete 6 kuna. Ako želite da vas vozilo čeka sat vremena, to se naplaćuje 40 kuna. 

Oni su lansirali i aplikaciju za mobitele, a kada ju instalirate možete svoje vožnje naručivati besplatno. Imate opciju i za kartično plaćanje, a isto tako aplikacija prikazuje procijenjenu cijenu vožnje. Oni za svoje korisnike nemaju istaknute nikakve akcije i promotivne vožnje, ali aplikacija radi i funkcionira.  Ako ništa, jeftinije je taxi naručiti putem aplikacije nego platiti punu cijenu poziva.

Nude i nekoliko dodatnih usluga pa vam tako nude prijevoz za ljubimce, nude uslugu dolaska po vas i vaše vozilo, prevoze razne vrste tereta, a sve se te usluge moraju posebno najaviti. 

VEZANE VIJESTI:

Plavi Taxi

Ukoliko se odlučite za vožnju Plavim Taxijem, start ćete platiti 10 kuna, svaki kilometar 6 kuna, a čekanje po satu 40 kuna. Oni nemaju aplikaciju, a važno je istaknuti kako imaju i noćnu tarifu, odnosno noćne cijene svojih usluga. Tada start naplaćuju 12 kuna, svaki prijeđeni kilometar 7,20 kuna, a sat vremena čekanja naplaćuju 60 kuna.

Za sve korisnike nude i 20 posto popusta vikendom i praznikom te svakim radnim danom od 21 sat navečer do 7 sati ujutro, što je za vrijeme trajanja noćne tarife pa cijena efektivno dođe na isto.

Taxi Cammeo

Kada je stigao u Hrvatsku izazvao je pomutnju među taksistima. Svojim niskim cijenama postavio je novi standard u vožnji taksijem po cijeloj Hrvatskoj. Oni start naplaćuju 6 kuna, a svaki sljedeći kilometar isto toliko. Sat čekanja je i kod njih 40 kuna po satu. 

Oni imaju svoju Cammeo aplikaciju, a i raznovrsne popuste i nagradne igre za svoje korisnike. Tako imaju i opciju za kartično plaćanje. Oni imaju sličnu stvar kao i Uber, a to su pokloni. Nakon što se prijatelji prijave s tvojim kodom i isprobaju Cammeo, oboje ćete dobiti 15 kuna popusta. Isto tako, oboje ćete dobivati 5 kuna popusta za sljedeće tri vožnje. Popusti će se automatski primijeniti nakon sljedeće odrađene vožnje. Svaki popust vrijedi 90 dana kao i kod Ubera.

Osim popusta, Cammeo ima i kategoriju Promocije i Promokodovi koje nude u dogovoru sa svojim partnerima. Promocije su vidljive u aplikaciji, a mogu se koristiti jednom po vožnji. 


Eko Taxi

Njima je start 8,80 kuna, cijena po prijeđenom kilometru im je 6 kuna, a za čekanje po satu trebat ćete izdvojiti 43 kune. 

Njihova aplikacija zaista nudi mnogobrojne mogućnosti i popuste. Tako ostvarujete 20 posto popusta ukoliko plaćate putem aplikacije, odnosno 20 posto popusta na beskontaktno plaćanje karticom. Svakog utorka čeka vas 70 posto popusta na vožnju i plaćanje MasterCard kartcama. 

Taxify Hrvatska

Naknada za početak vožnje iznosi 6 kuna, vrijeme vožnje 60 lipa po minuti, a cijena vožnje prema kilometru naplaćuje se 3,6 kuna.

Najveći popust oni daju korisnicima koji daju 50 posto popusta na sve vožnje koje plaćate putem svoje kartice. Samo trebate unijeti svoju karticu u aplikaciju i vožnja će vam automatski biti jeftinija. Trenutno imaju cijene koje je Uber imao prije poskupljenja.

Najjeftinija opcija

Nakon pregleda najkorištenijih usluga prijevoza u Zagrebu, zaključili smo kako se isplati voziti sa svima.  Tako Eko Taxi ispada najpovoljniji utorkom, Uber i Taxify ukoliko imate promotivne akcije, Cammeo ako imate promotivne kodove ili pak ste svoj kod proslijedili prijateljima. Ukoliko želite uštedjeti, provjerite koje su vam sve mogućnosti dostupne i zasigurno ćete pronaći najjeftinije rješenje.