Prijava

Vaša prijava

Vijećnik SDP-a gay paru: 'Možda bi vam pomogla umjetna oplodnja, samo se dogovorite tko će biti ona'


Danas ste u Saboru mogli vidjeti žestoke napade SDP-a na HDZ zbog toga što neće omogućiti udomljavanje životnim partnerima. No, jedan član SDP-a ima drugačije mišljenje. 

Damir Šimunić je vijećnik SDP-a u Velikoj Gorici, a do prošle godine je bio i predsjednik stranke u tom gradu. Sada je drugi čovjek SDP-a Velike Gorice. Čini se kako se njegovo mišljenje razlikuje od većine mišljenja u SDP-u. 

"Možda bi vam pomogla umjetna oplodnja, samo se dogovorite tko će biti 'ona'", napisao je Šimunić kao komentar na tekst 24sata, o dvojici istospolnih partnera koji su htjeli udomiti djevojčicu u Zagrebu, ali im je to u zadnji tren uskraćeno iako sadašnji zakon ne postavlja nikakve zabrane.

VEZANE VIJESTI:

Udomiteljstvo nije isto što i posvajanje, a novi zakon trebao bi omogućiti što više djece u udomiteljskim obiteljima. HDZ ne popušta HNS-u koji traži da se udomljavanje dopusti i životnim partnerima, pa će zakon poslati na Ustavni sud. SDP je žestoko kritizirao zakon. Davor Bernardić je rekao da se prava trebaju širiti, a ne sužavati.

"Diskriminirate dio građana. Zašto to radite?", napao je Peđa Grbin HDZ-ovu Vladu i ministricu Murganić.

"Zakonom kažete nisu prihvatljivi životni partneri kao udomitelji, ali kažete da su vam prihvatljivi svi oni koji su ubili dijete, svi oni koji su silovali dijete, svi oni koji su učinili štetu na račun djeteta nekada, ali je nastupila rehabilitacija. Zašto?", napala ih je dodatno SDP-ova Marija Alfirev, piše 24sata.

Bit će zanimljivo kada komentar Damira Šimunića prokomentiraju njegovi kolege iz stranke.