Prijava

Vaša prijava

Dva Roka stigla pod Toranj: Najbolji kadet Europe vratio se u Cibonu


Početak nove godine u Ciboni već tradicionalno donosi promjene u rosteru, nekad veće, nekad manje. Nakon odlazaka oba Amerikanca, najprije Jeffersona pa Raley-Rossa, a za njima i Nika Slavice, pa dolaska Frana Pilepića, u Toranj su pristupila dva nova imena. Zapravo, dva Roka.

Prvi je Roko Rogić koji će tek s 26 godina kao rođeni Zagrepčanin dobiti pravu priliku u najdražem dresu protiv kojeg je nedavno kao član Hermes Analitice (ostala u petak i bez Jakova Vladovića) ostvario triple-double (22 poena, deset skokova i asistencija), a u HT Premijer ligi imao je prosjek od 18,7 poena i 7,2 asistencije. Za jednog razigravača brojke za respekt.

"Sjećam se kad sam kao dijete bježao sa zadnjeg sata da bih stigao na euroligaške utakmice. Svaku srijedu ili četvrtak pobjegao bih da stignem na utakmicu. Jako mi je drago što sam došao u klub s takvom tradicijom i dat ću svaku utakmicu sve od sebe da pokažem da zaslužujem biti ovdje. Mislim da ću se brzo uklopiti jer velik dio ekipe već poznajem, s Barišom (Krasićem nap. a.), pomoćnim trenerom, bio sam jednu cijelu sezonu u Gorici", poručio je Rogić za službenu klupsku stranicu.

Drugi je Rok, Prkačin, najbolji kadet Europe koji je odradio polusezonu u Rudešu u drugoligaškoj konkurenciji. Procjena je da je stiglo vrijeme za razinu više, a plan je da za početak Prkačin konkurira samo u utakmicama hrvatskog prvenstva, a potom i malo po malo ulazi u ABA-priču.

”Što se Prkačina tiče, on je dragulj hrvatske košarke i to nije sporno. Naravno, on je još klinac i treba biti oprezan u radu s njim. Budućnost je hrvatske košarke i čast nam je da se priključio prvom timu te se nadamda će njegov razvoj ići onim putem koji mi priželjkujemo", rekao je Cibonin trener Ivan Velić.