Prijava

Vaša prijava

Predsjednica učeniku: 'Hoćeš biti pilot? Trebaju nam piloti... Ali doduše, trebaju nam i zrakoplovi'


Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović počela je svoj trodnevni pohod i u 20-toj županiji. Nije morala daleko. Prva postaja u Zagrebačkoj županiji bio je Zaprešić. 

Posjetila je klub svjetskih prvaka u kuglanju, u društvu časnih sestara obišla dvorac Lužnica, a u osnovnoj školi u Brdovcu čitala ulomke iz romana "U registraturi". Nakon toga posjetila je i strukovnu školu u Samoboru.

Zbog starih ozljeda nije kuglala

Tijekom protekle četiri godine predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je 19 županija, a danas je na red došla i 20., ona Zagrebačka. U zaprešičkim Novim dvorima najprije se susrela s građanima koji su je dočekali pjesmom.

Nakon toga predsjednica se zaputila do svjetskih prvaka u kuglanju. No, zbog starih ozljeda nije se okušala u ovom sportu. "Ne znam, ne usudim se zbog ramena, stvarno ne bih", kazala je sportašima. 

Srdačnu dobrodošlicu predsjednica je imala i u duhovnom centru Marijin dvor, a časne sestre provele su je u obilazak dvorca Lužnica. No, predsjednici je sigurno najzanimljivije bilo u osnovnoj školi u Brdovcu. 

"Mogao bi biti pilot"

Djeca su je dočekala s navijačkom pjesmom, a nakon što je u sklopu projekta "Hrvatska čita" predsjednica pročitala ulomak iz romana "U registraturi"  osnovnoškolci su  predsjednici postavili nekoliko pitanja. 

Na pitanje djevojčice koliko treba učiti da se postane predsjednica, Grabar-Kitarović je odgovorila: "Ovo je jako dobro pitanje. Ali nije sve samo u učenju, treba znati ovo, ono... Ali da, i učenje je važno". 

Nakon što ju je jedan dječak upitao voli li vojnike, zanimalo ju je želi li on postati vojnik i u kojem rodu. Čak mu je i predložila u koji bi mogao ići.  "Hoćeš biti pilot", upitala je dječaka na što je on odgovorio potvrdno. "To je dobro, treba nam pilota. Trebaju nam i zrakoplovi, doduše, ali trebaju nam piloti", kazala je kroz smijeh predsjednica.   

Današnju turneju predsjednica je završila posjetom  Srednjoj strukovnoj školi u Samoboru. Obilazak Zagrebačke županije nastavlja sutra posjetom Velikoj Gorici i Jastrebarskom.


Rušenje gospodarske zgrade u dvorištu PŠ Lukavec