Prijava

Vaša prijava

Analizirali smo prijelazni rok u HNL-u: Evo kako su trgovali najbolji hrvatski klubovi


Od velikog derbija Dinama i Hajduka i eurogola iz slobodnog udarca prošlo je mjesec i pol dana. Mreže su mirovale, a treneri po sportskim  terenima Turske i Portugala pripremali momčadi za proljeće.

S prve startne pozicije kreće Dinamo s 11 bodova ispred konkurenata. Momčad je pojačana s dva ofenzivca, Atiemwenom i Andrićem, a otišao je samo Budimir. U rasplet kreću sutra protiv Rudeša.

"Jedine negativnosti koje su bile jesu ozljede Marija Gavranovića i Ivana Šunjića te lakša ozljeda Damiana Kadziora. Ali, sve u svemu, zadovoljan sam odrađenim pripremama, zadovoljan sam igračima koji su došli. Vjerujem da ćemo gledati bolji i jači Dinamo nego što smo gledali jesenas."

To su dobre vijesti za navijače Dinama s obzirom na to da se za 13 dana igra i toliko očekivana povijesna utakmica europskog proljeća, u gostima kod Viktorije Plzen.

"U smislu fizičke pripreme nam je fokus Viktorija Plzen, ali mislim da sa igračkom kvalitetom i ovako u kakvom smo stanju, da ćemo biti u stanju sutra pobijediti utakmicu", poručio je Bjelica.

Osijek i Hajduk, pak, igraju u Gradskom vrtu. Osijek s drugog mjesta lovi Dinamo, a Hajduk s petog tek mora uhvatiti Europu. Osječani su doveli Mađara Laszla Kleinheislera, a blagajnu su napunili odlasci Mudražije i Hajradinovića.

Rubrika dolazaka u Hajduku i dalje je prazna, ali dobra je stvar što i nakon prodaje Palaversa ostaje na Poljudu. Osim njega klub su tijekom zime napustili Said, Memolla i Filip.

"Tabu oko tih prvih kola – ako bude dobro, pa onda kažu super bile su pripreme ili ako ne bude nešto dobro, onda kažu niste ništa radili na tim pripremama. Ako mi budemo uspjeli izgledati i pohvatati sve što smo zamislili, nadam se da se možemo ušuljati u Europu", najavio je Siniša Oreščanin.

Rijeka je 2019. već otvorila neodigranom utakmicom u Koprivnici. I kiksom jer igrala je tek 1:1. Bišćanu je na Rujevicu došao Tibor Halilović, a otišli su Zuta i Grahovac. Gorak okus ulaska u godinu moraju isprati protiv Gorice.

Liga je tek na pola puta, a već na početku godine dobit ćemo odgovor na pitanje plovi li Dinamo mirno prema novoj tituli ili se i u 2019. sprema drama do posljednjeg kola.