Prijava

Vaša prijava

Dinamu je Benfica puno važnija od Rijeke, Osječani protiv Lokomotive traže izlaz iz krize


Derbi HT Prve lige očekuje nas u 24. kolu. Dinamo će na Maksimiru ugostiti Rijeku koja je na prošlom derbiju slavila s 1:0 na Rujevici. Modri su uvjerljivo prvi s 14 bodova prednosti ispred Rijeke i dvojbe oko prvaka ne bi trebalo biti.

Riječani žele osigurati drugu poziciju, učvrstiti se pri vrhu i zaključiti sezonu na lijep način. Kako je krenula, mnogi su očekivali pad Rijeke, ali dolaskom Igora Bišćana klub se svakako podignuo i igra je puno bolja nego na startu.

Što se tiče Dinama, za očekivati je da će Nenad Bjelica odmoriti velik broj igrača jer Dinamo u četvrtak očekuje uzvratni susret osmine finala Europske lige u Lisabonu. S obzirom na to da su Izet Hajrović i Arijan Ademi ozlijeđeni, dok Marin Leovac i Ivan Šunjić imaju kartone, teško je vjerovati da bi Bjelica riskirao protiv Rijeke s prvotimcima za Benficu.

Osijek će na svom stadionu ugostiti zagrebačku Lokomotivu. Osječani se trenutno nalaze na trećem mjestu ljestvice i pobjedom bi napravili veliki korak prema osiguravanju te pozicije. S druge strane, jučerašnjom pobjedom Gorice Lokomotiva je pala na peto mjesto i izjednačila se s Hajdukom.

Osijek nije u idealnoj situaciji i trebaju im bodovi, po mogućnosti pobjeda protiv Lokomotive. U prošlom kolu na svom su terenu remizirali sa Slaven Belupom koji je gotovo cijeli susret imao igrača manje, dogodila se već poznata situacija s Petrom Bočkajem, navijači nisu zadovoljni sa Zoranom Zekićem i jasno da se tenzije dižu. Iako je Osijek još uvijek na visokom trećem mjestu, svi žele bolje rezultate. Svjestan je toga i trener Osijeka.

Pročitajte više na Sportnetu.