Prijava

Vaša prijava

Dinamo objavio financijske podatke: Zagrepčani prošlu godinu završili u plusu od deset milijuna eura


Prije tjedan dana, na svojoj redovnoj sjednici, Izvršni odbor Dinama donio je odluku o razrješenju dosadašnjeg predsjednika Uprave kluba Igora Kodžomana i na njeno mjesto imenovao Vlatku Peras, dosadašnju članicu Uprave. Na današnjoj izvanrednoj izbornoj Skupštini, nakon proglašavanja kvoruma (prisutno bilo 64 od 80 skupštinara), predsjednik kluba Mirko Barišić dao je riječ novoj predsjednici Uprave koja je iznijela izvješće za 2018. godinu.

”Nakon sportski i financijske neuspješne 2017. godine, GNK Dinamo je tijekom 2018. godine ostvario izvanredni sportski i financijski rezultat. Prva momčad bila je vodeća momčad prve HNL, što je ostvarila i u proljetnom dijelu. Druga momčad osvojila je treće mjesto u Drugoj HNL s bodom zaostatka za prvoplasiranom Goricom. Juniorska momčad plasirala se u četvrtfinale Juniorske Lige prvaka protiv Liverpoola. Dinamo je ostvario i veliki financijski rezultat“, rekla je Peras.

Osim podataka navedenih u tablici, Peras je istaknula i kako je Dinamo u 2018. godini u Državni proračun i proračun lokalne samouprave uplatio 29.882.208,58 kuna. U prošloj godini, od Grada Zagreba, Dinamo je dobio 17 milijuna i 950 tisuća kuna što je gotovo tri milijuna kuna manje nego 2017. godine.

U Dinamu su izuzetno ponosni na profit koji su ostvarili prošle sezone, pa su tako uprihodili gotovo 200 milijuna kuna više nego što je to bio slučaj u 2017. godini i jednako tako potrošili nešto malo više od 9 milijuna kuna nego u istom razdoblju prošle godine. Uz sportske i financijske uspjehe, važno je bilo naglasiti i kakva je situacija s preoblikovanjem GNK Dinama u športsko dioničko društvo, a kako je rekla predsjednica Peras, ono je zaustavljeno od Središnjeg državnog ureda za sport jer klub nije prikupio sve potrebne OIB-e.