Prijava

Vaša prijava

Dobre vijesti za cijelu Hrvatsku: Prije novog zahlađenja, pred nama je pravi proljetni vikend


Nakon pretople i presuhe, ali monotone, veljače stigao nam je razmjerno topao, ali prilično predvidljiv, ožujak.

Ako o ožujku uopće možemo razmišljati u okvirima predvidljivoga, s obzirom na njegov promjenjivi, ili kako narod kaže luđački, karakter. U ožujku, naime, najčešće predviđamo česte i nagle promjene vremena koje zapravo možemo svesti pod dobro poznate tri marčane bure.

Često nam pokazuje zube koje čak i doslovno možemo vidjeti na ovoj našoj grafici koja prikazuje hod temperature u Zagrebu ove godine u odnosu na najnoviji tridesetogodišnji period 1981.-2010. godine. I bez obzira na to što ćemo ožujak zapisati kao topliji od prosjeka, lijepo se vide ta tri zuba, tri značajnija zatopljenja koja su prethodila trima zahladnjenjima, onom koja su se dogodila 12. i 19. te onom koje tek očekujemo 26. ožujka. No, prije novog zahlađenja, pred nama je pravi proljetni vikend.

U kopnenom području prevladavat će sunčano, čak pretežno vedro. Samo je u nedjelju ujutro rijetko gdje moguća kratkotrajna magla, i to prije svega u Moslavini i Turopolju, ali i ponegdje u Hrvatskom zagorju. Vjetra gotovo uopće neće biti, samo je u rano popodne ponegdje moguć slab vjetar koji putuje sa Suncem, odnosno puše iz smjera u kojem vidimo Sunce. Jutra će biti hladna, u subotu je još ponegdje moguć i slab prizemni mraz. Danju sve toplije, u nedjelju već većinom oko 20 °C.

I na Jadranu nebo vedro, more uglavnom mirno. Vjetar većinom slab, u noći i ujutro burin, danju malo sjeverozapadnoga vjetra, osjetnoga samo u subotu u rano popodne. Temperatura u porastu, jutarnja od 8 do 13, a dnevna oko 20 Celzija.

Novi tjedan donosi nam već spomenutu promjenu, još jedno osvježenje slično ovome otprije nekoliko dana.

O svemu ćemo vas na vrijeme informirati u našim sljedećim tekstovima, ali i u televizijskim prognozama, svaki dan unutar RTL Vijesti u 16.30 i RTL-a Danas u 18.30. Pratiti nas možete i putem Facebooka, RTL Vrijeme.