Prijava

Vaša prijava

Tužna vijest iz Hercegovine: Splitski glumac Josip Zovko poginuo u prometnoj nesreći


{"GALLERY":2717315}

Tragična vijest stigla je iz Hercegovine. Kako javlja portal Grude Online, na magistralnoj cesti M-6 Grude-Gorica, u mjestu Grudsko Vrilo u BiH, u srijedu oko 15 sati dogodila se prometna nesreća u kojoj je poginuo 48-godišnji splitski glumac imotskih korijena Josip Zovko.

Jedna osoba je ozlijeđena te je prevezena u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar. U prometnoj nesreći sudjelovala su dva automobila hrvatskih registarskih oznaka.

Zasad nije poznat uzrok nesreće. Nesretni Josip preminuo je na licu mjesta, a to je druga velika tragedija koja je pogodila obitelj Zovko u samo dvije godine - glumčev brat Ante koji je imao 46 godina i bio je trgovac automobilima, ubijen je 2017. godine u Makarskoj i bačen u septičku jamu, podsjeća portal Grude Online.

Josip Zovko odigrao je preko 50 uloga, kazališnih i filmskih, u zadnje vrijeme je i režirao, dok najpoznatiji ostaje po ulozi Mate iz filma Ognjena Sviličića "Da mi je biti morski pas".

Glumio je i u filmovima "Vjerujem u anđele", "Najveća pogreška Alberta Einsteina", "Holdin" i "Oprosti za kung-fu". Za Zovka kažu da je bio duša od čovjeka i njegova smrt je pogodila mnoge njegove prijatelje i štovatelje.