Prijava

Vaša prijava

Caktašu dvije utakmice pauze, a Hajduku 80 tisuća kuna kazne zbog pirotehnike


Određene su kazne za prošlo kolo HT Prve lige, a najteže je stradao Hajduk. Mijo Caktaš morat će odmarati dvije utakmice, a klub je kažnjen visokom novčanom kaznom. Priopćenje prenosimo u potpunosti...

Disciplinski sudac Hrvatski Telekom Prve lige Alan Klakočer donio je odluke o kaznama po prijavama službenih osoba s utakmica 28. kola HT Prve lige.

Farouk Miya (Gorica) koji je isključen zbog dvije opomene na utakmici Gorica - Lokomotiva kažnjen je s jednom utakmicom zabrane igranja i 3.000 kuna.

Mijo Caktaš (Hajduk) zbog isključenja na utakmici Hajduk - Dinamo (namjerno udaranje protivničkog igrača otvorenim dlanom u predjelu glave) kažnjen je s dvije utakmice zabrane igranja i 5.000 kuna.

Mario Rubinić, fizioterapeut Dinama, koji je udaljen s klupe u 37. minuti iste utakmice zbog psovanja protivničkog igrača kažnjen je novčanim iznosom od 2.000 kuna.

Goran Roce, predstavnik NK Istra 1961, zbog pretjeranog negodovanja na odluku pomoćnog suca udaljen je s klupe na utakmici Rudeš - Istra 1961 pa je kažnjen ukorom.

Zbog upaljenih ukupno 74 pirotehničke naprave na sjevernoj i istočnoj tribini stadiona tijekom utakmice Hajduk - Dinamo, pri čemu su tri ubačene na tartan stazu, a jedna u teren za igru te zapaljenih nekoliko sjedalica na sjevernoj tribini u drugom poluvremenu zbog čega je morala intervenirati vatrogasna služba, HNK Hajduk je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 80.000 kuna.

GNK Dinamo mora platiti kaznu od 5.000 kuna zbog momčadskog prekršaja na istoj utakmici (čl. 54. DP HNS – 5 opomena i udaljenje fizioterapeuta).