Prijava

Vaša prijava

Osijek prvi put poražen pod vodstvom Skendera, Istra 1961 do velika tri boda


Nakon poraza od Istre 1961, sve je jasnije kako će Osječani jako teško do drugog mjesta. Rijeka se odvojila i još ako svlada Hajduka, bit će na gotovo nedostižnih devet bodova razlike. Ovaj poraz treba brinuti Osječane jer bi se lako moglo dogoditi da na kraju izgube i treće mjesto, a daleko nisu niti petoplasirana Gorica i šestoplasirana Lokomotiva.

Istra 1961 prvi put je slavila otkako je na klupu sjeo Igor Cvitanović, a pobjedu je osigurala u samoj završnici susreta kada je Mierez zabio za 1:0 i pobjedu. Osijek je ponovno nastupio s postavom u kojoj su bili i neki igrači koje je Skender vodio u Osijeku II, a sam susret nije mogao zadovoljiti osječkog stručnjaka.

Prvo poluvrijeme bilo je dojmom dosta loše, obje momčadi igrale su s dosta pogrešaka i bez prave ideje te se na odmor otišlo bez pogodaka. Imali su gosti nekoliko poluprilika, a najbolju je možda propustio Laszlo Kleinheisler koji je u 36. minuti iz vrlo dobre pozicije pucao dosta loše.

Odmah na početku drugog poluvremena prijete gosti i imaju dotad najbolju priliku na susretu. Pilj je pucao s nekim 15-ak metara, Rodriguez je čini se rukom igrao pred gol linijom, ali niti lopta ulazi u mrežu, niti gosti dobivaju kazneni udarac.

Bolje su Osječani otvorili nastavak susreta, Žaper je ubrzo bio u jako dobroj poziciji i u pad s ruba peterca poslao je loptu pokraj gola.

U tih prvih 15-ak minuta nastavka Osijek je izgledao najbolje u cijelom susretu, imao je još nekoliko dobrih prilika, ali lopta nije htjela u mrežu. Istra 1961 izdržala je pritisak i primila igru.

Počeli su i domaćini sve ambicioznije kretati prema Malenici, a u 88. minuti su i došli do pogotka. Iz kornera je ubacio Ndi, Mierez je dobro skočio i poslao loptu u mrežu.

Do kraja susreta Osječani nisu uspjeli stvoriti pritisak i ostalo je tih 1:0, tri velika boda za Istru koja prvi put pod vodstvom Cvitanovića dolazi do pobjede i bježi Rudešu na 11 bodova prednosti te se približava Slaven Belupu na samo minus pet