Prijava

Vaša prijava

Hajdukov junak i 'novi vođa navijača' za RTL: 'Bila mi je želja zapjevati s Torcidom'


Problema s posjetom navijača nemaju u Hajduku, ali sve te emocije s tribina znaju ponijeti mlade igrače. Stanko Jurić ispunio si je najveću želju, nakon velike pobjede protiv Rijeke navijao je s Torcidom na tribinama, ali sada ga zbog svega toga možda čeka i suspenzija. Kaže Jurić za RTL - ponijele su me emocije.

"Jednostavno meni je bila jedna od želja popeti se na tribinu, zapjevati s Torcidom", rekao je za RTL.

Ali u toj pjesmi i navijanju malo se pretjeralo. Nakon pjesama o Hajduku krenule su i one o Dinamu i Rijeci, ne baš tako lijepe. Zbog neprimjerenog navijanja i vrijeđanja protiv Jurića pokrenut je disciplinski postupak. Može dobiti kaznu u rasponu od opomene pa do čak osam utakmica zabrane igranja.

"Pjesma je krenula s tribine, emocije su me ponijele i to je to. Tako da to je za mene jedan od najemotivnijih trenutaka u životu i ne bih se htio vraćati sada posebno na to."

Vraćat će se zato vrlo rado na utakmicu koju je odigrao baš uoči tog navijanja. Rijeci je na Poljudu zabio vodeći pogodak, gađao vratnicu i gredu pa asistirao za drugi pogodak. Uoči četvrtog odradio je ključno dodavanje kroz obranu i dokazao da je sa samo 22 godine nova velika nada Bijelih koja već sada dominira sredinom terena.

"Uopće ne razmišljam o tim stvarima, o nekom junaštvu i to. To po meni nisu neke bitne stvari. Bitno je da smo slavili, da se okrećemo sada Gorici i to je to. "

Karijeru je počeo u malenom Adriaticu, a tek prošle godine stigao je iz Dugopolja na Poljud. I u prvoj pravoj, još uvijek nezavršenoj, sezoni zabio pet golova.

"Bilo je uspona i padova, bilo je teško, ali rad se isplatio na kraju. I to je svima poruka svim mladim igračima, da rade i da se uvijek vraća."

Proradio je napokon i Hajduk pod Sinišom Oreščaninom. Samo jedan poraz u posljednjih 12 utakmica. Napokon su u zoni Europe. Prikrivena je želja drugo mjesto, a san je da sljedeće sezone Hajduk napadne i vrh.

"Naravno da može", podvukao je Jurić.

Hajduku treba ljeto bez velikih prodaja. Trebaju mu mladići koji će se ovdje izgraditi do kraja. Predvođeni Stankom Jurićem, ali na terenu, ne na tribinama.