Prijava

Vaša prijava

Kao što se i očekivalo: Cedevita i Split pobjedama započeli doigravanje


Nakon pobjede Cibone nad Zabokom, večeras su do prve pobjede u doigravanju košarkaške HT Premijer lige došli Cedevita i Split. Nije bilo velikih drama niti neizvjesnosti, iako su Vrijednosnice Osijek u jednom trenu opasnije zaprijetili Cedeviti.

Cedevita je uspjela stići do uvjerljive pobjede protiv Osijeka, no gosti nisu bili bez šansi, pogotovo u trećoj dionici susreta. Domaći su rutinski odradili posao u prve dvije četvrtine, mislili da su očito slomili protivnika i prilično se opustili.

U trećoj četvrtini Osijek je zaostatak od 17 koševa (62:45) spustio na svega pet poena (65:60) i barem nakratko zaprijetio domaćem sastavu. Ipak, Cedevita se uozbiljila, ubacila u višu brzinu i vrlo brzo ponovno stekla kontrolu nad susretom te slavila sa 104:86.

Najbolji je kod Cedevite bio Jacob Pullen s 30 poena i četiri skoka, dok je kod Osijeka sjajan bio Mario Ihring s 30 koševa, osam skokova i četiri asistencije.

Za razliku od Cedevite, Splićani se nisu pretjerano mučili protiv Gorice. Već nakon prve četvrtina Split je imao veliko vodstvo od 32:15 te su domaći natuknuli kako žele što dominantnije doći do pobjede u prvoj utakmici.

Nastavak također nije pružio previše neizvjesnosti jer je Split nastavio s odličnom igrom i u trećoj četvrtini čak došao do najveće prednosti od 66:35. Gorica nije imala rješenja na sjajnu igru domaćih koji su na kraju slavili s 102:71.

Kod Splićana se nekoliko igrača istaknulo odličnom partijom, ali najbolji je bio Michael Cobbins s 18 koševa i 12 skokova. Kod gostiju je Ivan Majcunić ostvario učinak od 19 poena.

HT Premijer liga, četvrtfinale, 1. utakmica: 

Cedevita - Osijek 104:86 
Split - Gorica 102:71