Prijava

Vaša prijava

Ne znam u kakvom je penthouseu Glavašević studirao, ali ja sam s cimerom dijelio sobu u Dubravi


Sve zanimljivije ideje dolaze iz stranke Start Dalije Orešković. U državi koja isključivo zbog prevelikih nameta i prevelike regulacije tavori na dnu svih europskih ljestvica, stranka Start misli da regulaciju i namete treba još više povećati. Tako je nedavno Dalija Oreškoović zasjala s idejom da treba uvesti poseban porez na robote, jer oni kao uzimaju radna mjesta ljudima. Dakle dok su  razvijene države postale razvijene jer su poticale i potiču svako ulaganje u visoku tehnologiju Hrvatska bi se u viziji Startovaca trebala razviti tako da dodatno oporezuje visoku tehnologiju, a potiče lopatu, srp i čekić. 

A vječno mladi Bojan Glavašević danas je zasjao s idejom da država treba regulirati cijenu najma stanova jer su cijene najma odletjele u nebo, a evo i s kojim argumentom.  

"Ako imate dijete koje šaljete studirati u Zagreb, morat ćete izdvojiti oko 4700 kuna za stan do 60 kvadrata, a mlada obitelj za stan do 80 kvadrata treba izdvojiti oko 6600 kuna. Kako da si takve cijene priušte obitelji s jednom plaćom?", pitao se Glavašević.

Što se tiče mladih obitelji, država, a kad kažem država ne zaboravite, to smo svi mi i naši novčanici, već izdvajamo stotine milijuna kuna za subvencioniranje kamata na stambene kredite mladim obiteljima, što je da se razumijemo, također besmislica jer upravo te državne subvencije utječu na rast cijena nekretnina. 

Ali ajde, nego ovo da moramo regulirati cijenu najma stanova da  studenti mogu živjeti u stanu od 60 četvornih metara je nešto potpuno novo na inače bogatom tržištu političke i ekonomske ludosti. 

Dakle, ne znam u kakvom je penthouseu studirao Bojan Glavašević, ali ja sam recimo s cimerom dijelio sobu u potkrovlju na zagrebačkoj Dubravi. Neki drugi su s cimerom dijelili garsonijere od 30 četvornih metara, treći su dijelili studentske sobe na Savi od 12 četvornih metara, neki od nas su s cimerom dijelili i krevet, kad se baš moralo, peti su na fakultet putovali iz Velike Gorice ili Zaprešića gdje su sobe i stanovi bli dvostruko jeftiniji, ali nitko, pa čak ni oni najimućniji iz moje generacije od svojih roditelja nije tražio da se na studiju baškari u stanu od 60 četvornih metara u centru Zagreba. 

Ali eto, stranka Start misli da bi studenti danas tako trebali živjeti, pa im predlažemo da bar netko od njih upiše prvu godinu ekonomije, skupit ćemo mu za taj studentski stan od 60 četvornih metara, neće nam bit žao stanarine.