Prijava

Vaša prijava

Gorica nakon pobjede nad Hajdukom vjeruje u Europu: 'Igramo dobro jer smo kao obitelj'


Srušili su Hajduk i to dva puta ove sezone. Umjesto borbe za ostanak, kako je većina računala, oni se bore za Europu. Sve to je mali klub Gorica iz predgrađa Zagreba - Velike Gorice. Ove sezone ušli su u prvoligaško društvo i oduševili. A oni na ovome, kažu, ne misle stati.

Savršeno se razumiju i nadopunjuju iako dolaze iz čak jedanaest različitih zemalja svijeta. U prvoligaško drušvo ušli su na mala vrata, a manje od godinu dana kasnije bore se za Europu i to u društvu Hajduka i Osijeka.

"Nekakva vizija, ideja zajedno s ljudima u klubu koji su stvarno imali jedan dobar plan htjeli smo biti atraktivni i konkurentni. Obećali smo na početku sezone da ćemo davati sve od sebe, vratiti publiku koja je nedostajala prošlih godina, to smo ostvarili i ovo je najbolja nagrada za sve", rekao je trener Gorice Sergej Jakirović.

Nagrada je došla i ovog vikenda kada je drugi put ove sezone pao Hajduk. Junak 22-godišnji Farouk Miya iz Ugande. U Zagreb je poveo cijelu obitelj i nema namjeru tako skoro otići.   

"Ključ je moja momčad. Zajedno s mojim suigračima radim na tome da se borimo kao momčad. Mislim da mi ekipa omogućava da igram dobro jer smo kao obitelj", rekao je Miya.

Gorica je trenutačno na petom mjestu. Samo bod manje od Hajduka i četiri manje od Osijeka. Dramatična borba mogla bi trajati do samog kraja prvenstva. 

"Ja mislim i još prije tri kola sam rekao da će odlučivati zadnje kolo uvjeren sam u to. Sami o sebi odlučujemo. Ako ne budemo u Europi, svejedno je to jako dobra sezona", rekao je Jakirović.

Ne dobra nego odlična sezona za mali klub koji je ne tako davno bio u četvrtoj ligi. Na početku prvenstva morali su nagovarati igrače da dođu u klub, a sada se već sami nude da dođu ali i ostanu. 

"Tko god je došao, ako je dva dana, kao da je tri mjeseca. Svi smo se našli skupa, držimo se, ne damo se", rekao je nogometaš Gorice Marijan Čabraja.

A sve je, smatra sportski direktor, stvar dobre pripreme. 

"Nije bitno da su dobri samo na travnjaku već i izvan njega. Prije potpisa uvijek bismo provjerili sve činjenice o igraču kako bismo izbjegli pogreške", rekao je sportski direktor Gorice Mindaungas Nikoličius.

Sve ovo prepoznali su i Kinezi koji su potpisali pismo namjere o gradnji novog stadiona. Ovaj mali klub s periferije Zagreba velike ambicije mogu odvesti bilo gdje.