Prijava

Vaša prijava

Uhićena trojica specijalizirana za obijanje sefova: Pronađen novac, oružje i provalnički alat


U Policijskoj upravi zadarskoj u ponedjeljak je održana konferencija za medije, povodom razriješenog kaznenog djela teške krađe novca.

Na konferenciji za novinare bili su prisutni Bore Mršić, voditelj Službe kriminalističke policije i Jure Ražov, pomoćnik načelnika Druge policijske postaje Zadar za poslove kriminalističke policije.
 
Policijski službenici Odjela općeg kriminaliteta Službe kriminalističke policije Policijske uprave zadarske i Druge policijske postaje Zadar u suradnji s Policijskim upravama ličko-senjskom i zagrebačkom te Mobilnom jedinicom prometne policije Ravnateljstva policije uspješno su proveli kriminalističko istraživanje nad kriminalnom skupinom specijaliziranom za provale u trgovačko-skladišne objekte koji posluju s većim količinama gotovog novca.
 
Uz kaznenu prijavu zbog teške krađe pritvorskom nadzorniku su privedeni: 54-godišnjak iz Zagreba, 48-godišnjak iz Velike Gorice i 53-godišnjak iz Gračaca.
 
Voditelj službe Mršić je tom prilikom rekao: "S obzirom da je prethodne večeri policijska ophodnja na tom području zamijetila sumnjivo kretanje terenskog vozila Zadarskih registarskih oznaka, ubrzo smo povezali da bi se radilo o džipu Land Rover u vlasništvu 53-godišnjaka iz Gračaca koji je u Gračacu pronađen i uhićen, dok se za vozilom nastavilo traganje.

Ubrzo je zamijećeno na auto cesti A-1 Bosiljevo Zagreb, te je od strane policijskih službenika Mobilne jedinice prometne policije Ravnateljstva policije, na odmorištu Desinec zaustavljeno, te su 54-godišnji vozač i njegov 48-godišnji suvozač privedeni u prostorije policije.

Pretragama je pronađen veći dio otuđenog novca, provalnički alat, više komada vatrenog oružja kao i druga oprema koju su provalnici koristili."
 
Jure Ražov je pri tom objasnio način na koji je počinjeno kazneno djelo: "Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da se navedeni trojac počinitelja u noćnim satima s četvrtka na petak,  po prethodno smišljenom planu dovezao  do prodajno skladišnog prostora trgovine u Zadru u ulici 84. Gardijske bojne HV Termiti, gdje su parkirali vozilo i provalili sporedna vrata i iz unutrašnjosti demontirali i otuđili metalni sef s novcem, nakon čega su se udaljili …"