Prijava

Vaša prijava

Nenad Gračan objavio konačan popis za EP U-21


Izbornik hrvatske mlade nogometne reprezentacije Nenad Gračan objavio je konačni popis 23 igrača s kojima će 16. lipnja otputovati u Italiju i San Marino na U-21 Europsko prvenstvo.

Mladi "Vatreni" na europsku smotru se vraćaju po prvi put nakon 15 godina, a u Italiji i San Marinu imat će mogućnost izboriti prvi plasman hrvatske nogometne reprezentacije na Olimpijske igre.

Iznenađujuće na popisu nema braniča Marseillea Duje Ćalete-Cara koji neće putovati u Italiju i San Marino zbog umora, te činjenice da su iz njegovog kluba tražili da se odmori za slijedeće prvenstvo. Branič Rijeke Petar Mamić reprezentaciji se nije pridružio zbog ozljede.

"Duje je prošle godine prošao dug put na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a i iz njegovog kluba su zahtijevali da propusti Euro kako bi mogao spreman stići na pripreme. Iako nam je žao što Duje neće biti s nama, ključ uspjeha ove momčadi ne leži niti u jednom pojedincu, već u brojnim talentima u ovoj generaciji i u njihovom snažnom osjećaju zajedništva. Najvažnije mi je da u Italiju putujemo samo s igračima koji su u potpunosti posvećeni našem nastupu na Europskom prvenstvu. Znam da svih 23 igrača na ovom popisu ima ogromnu želju otići na Euro i napraviti pravi rezultat", poručio je izbornik Gračan.

Branič francuskog velikana je poručio kako mu pripreme za novu sezonu počinju 1. srpnja, a novi trener želi da je od početka prisutan i da prije toga ima kvalitetan odmor.

"Imao sam neopisivu čast lani biti dio 'srebrne generacije' i to će mi uvijek biti jedan od vrhunaca karijere. Međutim, činjenica je da zbog dugog boravka u Rusiji nisam imao pravi odmor, što se kasnije odrazilo na moje igre u klubu. Željan sam kontinuiteta u klubu jer znam da jedino tako mogu ostvariti svoj potencijal te dugoročno biti kandidat za hrvatsku A-reprezentaciju što mi je svakako jedna od ambicija u karijeri. Zbog toga poštujem i razumijem ovakvu odluku Marseillea, premda mi je žao što neću biti s ekipom s kojom sam izborio Euro. Za hrvatske mlade reprezentacije odigrao sam 43 utakmice te sam nastupao na Europskom i Svjetskom prvenstvu U-17 što dovoljno govori kolika mi je čast uvijek i svugdje braniti boje Hrvatske. Momcima želim puno sreće, bit ću im najveći navijač", poručio je Ćaleta-Car.

Hrvatska U-21 reprezentacija se trenutačno nalazi na pripremama u Medulinu, a 12. lipnja će odigrati i pripremnu prijateljsku utakmicu protiv Danske. Nakon priprema, Nenad Gračan i njegovih 23 odabranika uputit će se u Italiju i San Marino, gdje će u skupini igrati protiv Rumunjske (18. lipnja), Francuske (21. lipnja) i Engleske (24. lipnja).

 

POPIS PUTNIKA:

VRATARI: Josip Posavec (Hajduk), Ivo Grbić (Lokomotiva), Adrian Šemper (Chievo)

BRANIČI Borna Sosa (Stuttgart), Filip Benković (Celtic), Filip Uremović (Rubin), Nikola Katić (Rangers), Domagoj Bradarić (Hajduk), Toni Borevković (Rio Ave), Branimir Kalaica (Benfica), Marijan Čabraja (Gorica)

VEZNJACI: Nikola Vlašić (CSKA Moskva), Ivan Šunjić (Dinamo), Luka Ivanušec (Lokomotiva), Toma Bašić (Bordeaux), Nikola Moro (Dinamo), Lovro Majer (Dinamo), Kristijan Bistrović (CSKA Moskva)

NAPADAČI: Alen Halilović (Standard Liege), Josip Brekalo (Wolfsburg), Marin Jakoliš (Admira Wacker), Robert Murić (Rijeka), Sandro Kulenović (Legia Varšava)