Prijava

Vaša prijava

Završen očevid požara u kojem je poginuo vatrogasac Galeković: 'Došlo je do kemijske reakcije...'


{"GALLERY":2731811}

Policija je obavila očevid u suradnji s vještacima kako bi se utvrdio razlog požara na balkonu stana prvog kata stambenog objekta, prilikom čijeg gašenja je poginuo 24-godišnji vatrogasac Ivan Galeković.

"Obavljenim očevidom koji su proveli policijski službenici Ekipe za očevid Policijske uprave zagrebačke  u suradnji s vještacima Centra za forenzička istraživanja, ispitivanja i vještačenja Ivan Vučetić utvrđeno je da je požar najvjerojatnije izbio na balkonu stana na 1. katu stambenog objekta, a prema mišljenju vještaka zbog kemijske reakcije lakozapaljivih tekućina odloženih na tom mjestu", navela je Policijska uprava zagrebačka pa nadodala:

"Zbog požara došlo je do oštećenja inventara u pet stanova i uništenja krovišta kuće. Materijalna šteta je neutvrđena, cijeni se većom."

Sporni požar izbio je 21. srpnja poslijepodne u potkrovnom stanu u Ulici Mate Lovraka 37 u Velikoj Gorici. Pritom je Galekoviću pozlilo, hitno je prevezen u bolnicu, gdje je preminuo. Na drugog je vatrogasca pala greda i ozlijedila ga.

"Vatrogasci su bili opremljeni svom potrebnom opremom pri intervenciji, ali pri njenom kraju, gore mu se dogodilo najgore moguće, pozlilo mu je. Zatražio je pomoć, Hitna je bila vrlo blizu i prevezla ga u bolnicu, ali nakon kraćeg vremena javili su nam da je preminuo", rekao je za RTL Danas glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

Sad se čekaju i rezultati obdukcije tijela Ivana Galekovića.