Prijava

Vaša prijava

Perić i Šitum potpisali nove ugovore s Dinamom: 'Primorali' su nas ponuditi im bolje uvjete'


"Veliko mi je zadovoljstvo izvijestiti da smo produljili ugovor s Dinom Perićem i Marijem Šitmom", svečanim je tonom naglasio Dinamov trener Nenad Bjelica tijekom konferencije za medije, prenosi GNK Dinamo.

"Obojica su već dugo u Dinamovu sustavu, domaći su dečki... Dino je, istina, Osječanin, ali je već dugo u Zagrebu. Jako smo sretni da će njih dvojica još nekoliko sljedećih sezona biti s nama. Njihovo ponašanje i igre "primorali" su nas ponuditi im nove, bolje ugovore. Sretni smo da su ih prihvatili i da će zajedno s nama kreirati budućnost. Mario je polivalentan, igra na četiri pozicije, svaki trener voli takav tip grača, karakteran je, veliki profesionalac. Dino je u zadnjih godinu dana jako napredovao, postao je vrlo bitan član momčadi, svoju je kvalitetu pokazao u već u puno europskih utakmica, da ne govorim u HNL-u. Želim im da ih zdravlje posluži i da budu sretni ovdje, da uživaju igrajući u Dinamu i da nam donesu još puno trofeja", dodao je trener Bjelica.

Je li klub ponudio nove ugovore i Dominiku Livakoviću i Daniju Olmu?

"Da. Razgovaramo i pregovaramo, a hoće li oni potpisati, ne ovisi samo o nama. Oni moraju odlučiti. Ponudili smo im višegodišnje ugovore s puno boljim uvjetima nego dosad. Vidjet ćemo što će se događati, ne vidim to kao nemoguću misiju", referirao je Bjelica.

Mario Šitum produljio je ugovor do 2023. godine.

"Presretan sam što mogu biti član ove nogometne obitelji. Rijetko kad je bilo ljepše u ovom klubu, proživjeli smo jako lijepa vremena. Zahvaljujem Upravi, Zdravku Mamiću kao i svim ljudima u stožeru na povjerenju koje su mi ukazali. To mi jako puno znači i podstrek je za dalje. Probat ću opravdati povjerenje maksimalnim zalaganjem na terenu. Svi su se segmenti poklopili, šef radi odličan posao, daje nam povjerenje, vidljivo je obostrano poštovanje uz uživanje u poslu kojeg radiš. Ni u jednom trenutku nisam osjetio zasićenje ili nelagodu. Imamo zajednički pogled na nogomet i veliku ljubav prema klubu. Osim toga, Dinamo je moj klub od malih nogu, svi znamo što nama, zagrebačkim dečkima, znači Dinamo, način na koji se voli klub, na koji se navija i živi za njega", istaknuo je Šitum.

Prvo sljedeće iskušenje je prvestveni dvoboj protiv Gorice u petak na maksimirskom stadionu.

"Idemo utakmicu po utakmicu, svaka sljedeća je najvažnija. Stiže nam Gorica, svi znamo o kakvoj se momčadi radi, najugodnijem iznenađenju prošle sezone. Nama, doduše, Gorica nije bila iznenađenje jer smo ih dobro analizirali. Jako su kvalitetna momčad s jako dobrim igračima."

Dino Perić potpisao je ugovor do 2024. godine.

"Stvarno sam sretan i zadovoljan s potpisom novog ugovora. Drago mi je što sam ovdje, sretan sam u Dinamu. Prošla je sezona bila odlična, a nadam se da će ova biti i bolja. Drago mi je što su u klubu zadovoljni sa mnom i mojim igrama, nadam se da ću opravdati povjerenje. Zahvaljujem dečkima, treneru, njima pripada dio zasluga u ovom mom uspjehu", dodao je Perić.

Prošle je sezone bio jedno od ugodnijih iznenađenja, a sjajno je startao i u novu natjecateljsku godinu. U prvih pet službenih utakmica plavi nisu primili nijedan gol, a u središtu obrane su Perić i Marko Lešković, naglašava GNK Dinamo.

"Dosta radimo na obrani, mislim da sam igrao dobro cijelu prošlu sezonu, a sad se potrefilo ovih pet utakmica bez primljenoga pogotka. Ali, to je zasluga cijele momčadi. Kad svi igraju obranu onda je lakše i vrataru i nama četvorici u zadnjem redu. Uostalom, vjerujem da bi jednako bilo i da su u ovih pet utakmica igrali i Dilaver i Theophile."